Κεφαλογιάννη: Μείωση ως και 50% στον εσωτερικό τουρισμό

Τη διαπίστωση ότι η μείωση στον εσωτερικό τουρισμό φτάνει ακόμα και το 50%, και πιθανόν ακόμα παραπάνω, ανάλογα με τον προορισμό, έκανε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

“Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω”, παραδέχθηκε η υπουργός Τουρισμού, κάνοντας λόγο για μεγάλο πρόβλημα, το οποίο γίνεται προσπάθεια να λυθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η παραδοχή αυτή της Όλγας Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει την αίσθηση που υπάρχει στην αγορά ότι οι περισσότεροι τουρίστες φέτος είναι ξένοι, με τον αριθμό τους να εκτιμάται ότι θα φτάσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά σε επίπεδα-ρεκόρ, την ίδια στιγμή που οι οικονομικές δυσκολίες αποτρέπουν τους Έλληνες από το να ταξιδέψουν σε κάποιον τουριστικό προορισμό για διακοπές.

Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στο λουκέτο του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint, επαινώντας την “πολύ θετική” αντίδραση της αγοράς και την “άψογη συμπεριφορά” του ιδιωτικού τομέα του τουρισμού, και σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι παράγοντες έχουν δεσμευθεί να καλύψουν τις ζημιές στους ξενοδόχους που φιλοξένησαν τους Ρώσους τουρίστες και στους αερομεταφορείς που τους μετέφεραν πίσω στη Ρωσία.