Θέαμα και εκπλήξεις στη φετινή Αρμάτα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, γιορτάστηκε και φέτος η γιορτή της Αρμάτας στο ιστορικό νησί των Σπετσών παρουσία πλήθους επισκεπτών, με κορύφωση την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας το Σάββατο βράδυ.

Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε συναυλίες, ομιλίες αλλά και χορευτικές παρουσιάσεις μεταξύ των οποίων, του Λυκείου Ελληνίδων καθώς και πλήθους εκδηλώσεων με τη συμβολή της τοπικής κοινότητας. Για μια ακόμη χρονιά, επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η πλατεία Ποσειδωνίου που φιλοξένησε ιδιαίτερα happenings.

Παράλληλα, κορυφαία στιγμή των επταήμερων εκδηλώσεων αποτέλεσε η ανακήρυξη του Άδωνι Κύρου αλλά και της Δρ Μαρίνας Κουταρέλλη σε Επίτιμο Δημότη των Σπετσών για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του νησιού. Προλογίζοντας την απονομή ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, δήλωσε: «Η Μαρίνα κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να επιμηκύνει την τουριστική σεζόν που τελείωνε στην Αρμάτα, να τελειώνει πλέον τον Οκτώβριο- η βράβευση είναι επιστέγασμα της ουσιαστικής συμβολής της στην πολύπλευρη και διεθνή προβολή των Σπετσών.»

Ο φετινός Spetses mini Marathon που θα διεξαχθεί στο γραφικό νησί των Σπετσών από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ερασιτεχνών και επαγγελματιών αθλητών κάθε ηλικίας αλλά και πολλών παιδιών, που θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν και θα ζήσουν μαζί τα έντονα συναισθήματα που προσφέρει αυτός ο μοναδικός αγώνα.

Από την πλευρά της, η Δρ. Μαρίνα Κουταρέλλη, CEO της εταιρείας επικοινωνίας Communication Lab και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses mini Marathon και Spetsathlon, αποδεχόμενη την μοναδική διάκριση δήλωσε: «Αποτελεί ύψιστη τιμή, η οποία με γεμίζει με συγκίνηση αλλά και μεγάλη ευθύνη και δύναμη για να συνεχίσω προς την κατεύθυνση της προσφοράς και της ανάπτυξης. Η ουσιαστική αρωγή όλου του νησιού με την κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των κατοίκων αποτελεί το εφαλτήριο για την επιτυχία των οργανώσεων.»

Από την θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας που έλαβε χώρα την 8η Σεπτεμβρίου 1822, ανάμεσα στους οποίους, η Ευγενία Μανωλίδου με τα παιδιά της, ο Κίκος Μαρτίνος, ο Νίκος και η Ευγενία Καλογίαννη, ο Γιώργος και η Σοφία Κατσάμπα, η οικογένεια Φιλίππου, ο Μανώλης Βορδώνης, ο Αδωνις Κύρου και η Μαρία Μπαλοδήμου, η Ελένη Γεωργή Μελισσάρη, ο Ντέμης Νικολαίδης και η Δέσποινα Βανδή με τα παιδιά τους, η Ερικα Οικονόμου, η Ελένη Δαμάσκου, ο Χρήστος Δεληλάμπρος και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος.