“Η φιλοξενία είναι το πιο ισχυρό όπλο των Ελλήνων”

Τα τελευταία χρόνια η κ. Gulay Ozturk, η γενική διευθύντρια της Turkish Airlines στην Αθήνα, ζει στην Ελλάδα.

Η ίδια αποκαλύπτει στο news.gr για τα αγαπημένα της στέκια στην πρωτεύουσα, τα νησιά που επισκέπτεται, για την ελληνική φιλοξενία, αλλά και για την ασφάλεια που νιώθει στη χώρα μας.

Πόσα χρόνια μένετε στην Ελλάδα;

Μετακόμισα στην Ελλάδα με σκοπό ν' αναλάβω καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας στα γραφεία της Turkish Airlines στην Αθήνα και ζω εδώ περίπου 3 χρόνια τώρα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα;

Μου αρέσουν πολύ τα νησιά των Κυκλάδων . Η Πάρος, η Μύκονος και η Μήλος είναι τόσο όμορφα νησιά! Θα ήθελα να επισκεφτώ τη Νάξο αυτό το καλοκαίρι και να γνωρίσω τις ομορφιές της.

Εκτός αυτών, μου αρέσουν επίσης η Κρήτη και η Ρόδος. Η φιλοξενία των Ελλήνων είναι ιδιαιτέρως θερμή όπου κι αν πηγαίνω!

Θα επιλέγατε την Ελλάδα, ως χώρα μόνιμης διαμονής, αν δεν υπήρχαν επαγγελματικοί λόγοι;

Ποτέ δεν ξέρουμε τί μας επιφυλάσσει το μέλλον μιας και πολλές φορές προορισμός είναι να ζούμε σε διαφορετικές χώρες. Ακόμα κι αν δεν μείνω στην Ελλάδα στο μέλλον για επαγγελματικούς λόγους, σίγουρα θα την επισκεφτώ για τουρισμό. Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα και η κουλτούρα, η κουζίνα κι ακόμα και ο τρόπος ζωής και σκέψης των ανθρώπων, είναι τόσο κοντά σε αυτών της Τουρκίας.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη για χαλάρωση στην Αθήνα;

Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που θα μπορούσα να ονοματίσω, από τις παραθαλάσσιες περιοχές ως και το κέντρο της Αθήνας! Αυτό που απολαμβάνω ιδιαίτερα είναι να επισκέπτομαι ψαροταβέρνες και να πίνω καφέ με τους φίλους μου. Μου αρέσει επίσης να κολυμπώ, μιας και το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που με βοηθάει να χαλαρώσω. Η Αθήνα σου δίνει τόσες πολλές δυνατότητες για ν' αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο και τόσα κίνητρα να μείνεις εδώ.

Σας αρέσει το ελληνικό φαγητό; Ποια είναι τα αγαπημένα σας στέκια στην Αθήνα;

Όπως προείπα, η Τούρκικη κουζίνα είναι τόσο κοντά στην Ελληνική. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι πάνω κάτω τα ίδια και ο τρόπος μαγειρέματος στην Ελλάδα, είναι παρόμοιος με αυτόν της Τουρκίας επίσης. Μ' αρέσουν οι ελληνικές ταβέρνες, ιδίως οι ψαροταβέρνες, μιας και μ' αρέσουν τα θαλασσινά.

Θεωρείτε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για τους τουρίστες;

Φυσικά και είναι ασφαλές μέρος για τους τουρίστες η Ελλάδα! Είναι ασφαλής όχι μόνο για εκείνους που την επισκέπτονται για τουριστικούς λόγους, αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους επίσης. Ειδικά για τις γυναίκες, η Ελλάδα είναι μια χώρα που σου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, απολαμβάνω τη διαμονή μου εδώ.

Τι θα αλλάζατε στην νοοτροπία των ντόπιων σε σχέση με τις τουριστικές υπηρεσίες;

Η φιλοξενία είναι κάτι για τους οποίους οι Έλληνες είναι γνωστοί παγκοσμίως, Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, αυτό ήταν το πιο ισχυρό "όπλο" των ελλήνων όσον αφορά στις τουριστικές υπηρεσίες. Θα μου άρεσε λοιπόν να συνεργαστώ πιο πολύ με τους τοπικούς φορείς εδώ στην Αθήνα. Το δίκτυο της Turkish Airlines είναι μεγάλο και φέτος βραβευτήκαμε ξανά ως "Best Airline in Europe" από την Skytrax. Η Turkish Airlines πετά σε περισσότερους από 230 προορισμούς παγκοσμίως, οπότε συνδέει την Ελλάδα με όλους αυτούς τους προορισμούς. Όλο και περισσότεροι Έλληνες ενημερώνονται για τις υπηρεσίες της Turkish Airlines, μέρα με τη μέρα και την προτιμούν. Σκοπεύουμε λοιπόν να δουλέψουμε περισσότερο με τις τοπικές αρχές και να διοργανώσουμε από κοινού περισσότερες εκδηλώσεις / περισσότερα γεγονότα.