Εγκαινιάστηκε η Engaging Art στην Costa Navarino

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης “Costa Navarino: Engaging Art” στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino.

Στον εμβληματικό χώρο Westin Tower, συγκεντρώθηκαν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων The Westin Resort, Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort για να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην πρώτη έκθεση με τίτλο “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”).

Στην έκθεση που έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και θα διαρκέσει έως 6 Οκτωβρίου, συμμετέχουν τέσσερις in-residence καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Κύριο σημείο αυτής της εικαστικής εμπειρίας αποτελεί το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αντωνίτσης, Jeffrey Apoian, Κωνσταντίνος Λαδιανός και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, δημιουργούν το επόμενο έργο τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μαζί με τους επισκέπτες των ξενοδοχείων, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά μέσα από workshops.

 

Κωνσταντίνος & Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (Εκδόσεις Διόπτρα), Victoria Hislop, Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου

 

Το φετινό θέμα “60 περάσματα το λεπτό” εστιάζει στη σύνδεση δύο πολύ διαφορετικών μεταξύ τους πρακτικών, της χειροτεχνίας και λαογραφικής παράδοσης, με τη σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα με το Westin Tower όπου κάθε μήνα φιλοξενείται ένας καλλιτέχνης, σε έναν ακόμη χώρο παρουσιάζονται τα έργα των υπόλοιπων καλλιτεχνών. Όπως σημείωσε η κα. Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, «Η τέχνη αποτέλεσε από την αρχή μια ουσιαστική παράμετρο της εμπειρίας στην Costa Navarino, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της. Ο σημαντικός της ρόλος αναδεικνύεται μέσα από τα πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα που συνυπάρχουν αρμονικά, με τις δημιουργίες γνωστών συγχρόνων ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα πλατφόρμα τέχνης που εγκαινιάζουμε θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες μας όχι μόνο να βιώνουν την τέχνη αλλά και να τη δημιουργούν. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες γίνονται μέρος της ιστορίας του έργου αλλά και της Costa Navarino.».

Colin & Gaynor Montgomerie

 

Ο Δημήτρης Αντωνίτσης συμπλήρωσε: «Σε αυτό το μοναδικό τοπίο, οι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση και δημιουργούν το νέο τους έργο, μαζί με τους επισκέπτες. Σε όσους βρεθούν σε αυτό το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα, δίνεται μία ξεχωριστή ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά και να διερευνήσουν από κοινού με τους καλλιτέχνες, τις διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η γνωστή βρετανίδα συγγραφέας του bestseller «Το Νησί» Victoria Hislop, η οποία το προηγούμενο βράδυ είχε παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο του Navarino Dunes, το νέο της βιβλίο «Ο Τελευταίος Χορός» που επίσης έχει εμπνευστεί από την Ελλάδα. Ανάμεσα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ήταν και ο Σκωτσέζος θρύλος του γκολφ Colin Montgomerie αλλά και ο γνωστός παραγωγός ταινιών Terry Dougas. Την έκθεση υποστηρίζει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.