Με ένα άκρως γευστικό πρωινό, το Mount Athos Area Gourmet 2013 άνοιξε σήμερα την αυλαία του από την Αθήνα.
Το μεσημέρι, στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde προσέφερε ελληνικό κολατσιό, φτιαγμένο με βιολογικά προϊόντα από το Αριστοτελικό Βουνό και τον Άθωνα! Ελληνική φέτα αρναίας, βιολογικό Αγιορείτικο μέλι και μέλι Αρναίας, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του Κουταλιού φτιαγμένα με φρούτα από το Στρατονικό Όρος, ομελέτες με φρέσκα αυγά και μανιτάρια Αρναίας, χορτόπιτες με αγριόχορτα και πίτες με αρμυρίκια του αγιορείτικου κόλπου, αμυγδαλωτά λουλούδια Αμμουλιανής, γιαούρτι Αρναίας, λαδόπιτες και ελαιόψωμα με πρώτες ύλες από τον κάμπο των Πυργαδικίων, στριφτάρια και μπουρέκια με κίτρινα και λευκά τυριά από την Ολυμπιάδα, αφεψήματα με βιολογικά βότανα από το Άγιον Ορος, τραχανόσουπες από την ορεινή Βαρβάρα!
Την όλη διοργάνωση του πρωινού παρουσίασε η επικεφαλής σεφ του φεστιβάλ Ντίνα Νικολάου. Δέκα τοπικοί παραγωγοί, οι οποίοι συμμετέχουν στη διοργάνωση, αποτυπώνουν κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής το χρώμα και το ύφος της γιορτής, αποδεικνύοντας το άρρηκτο δέσιμο της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον τρόπο με τον οποίο ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει τουριστική μορφή.
Το ελληνικό κολατσιό αλλά και το πρωινό της περιοχής του Άθω αποτελούν σήμα κατατεθέν της φιλοξενίας ενός μοναδικού ελληνικού τουριστικού προορισμού, η γεωγραφική τοποθέτηση του οποίου εναλλάσσει εκπληκτικά 300 χιλ. ακτογραμμής με τρεις ορεινούς όγκους, διαμορφώνοντας ιδιαίτερους τρόπους ζωής και φυσικών φαινομένων. Το Mount Athos Area Gourmet 2013, που θα διαρκέσει μέχρι 15 Ιουνίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ