Επέκταση σε τρεις ηπείρους από την Qatar Airways

Σε τρεις ηπείρους επεκτείνει τα δρομολόγια της η Qatar Airways, ενώ ανακοίνωσε και την μεγάλη αύξηση προσφοράς θέσεων προς Πακιστάν, μέρος του παγκόσμιου σχεδίου επέκτασης της.

Αναλυτικά, η πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα θα αποτελέσει τον 20ο προορισμό της εταιρίας στην Αφρική, με ημερομηνία έναρξης 18 Σεπτεμβρίου, ένα μήνα αργότερα θα ακολουθήσει το διεθνές αεροδρόμιο των Φιλιππίνων Clark στις 28 Οκτωβρίου. Την επόμενη χρονιά στις 1 Μαρτίου, η Φιλαδέλφεια θα αποτελέσει τον 5 προορισμό της στις Η.Π.Α.

Επιπλέον η Qatar Airways αναπτύσσει σημαντικά την προσφορά θέσεων προς Πακιστάν όπου αυτή την στιγμή εκτελεί 17 πτήσεις εβδομαδιαίως προς Καράτσι, Ισλαμαμπάντ, Λαχώρη και Πεσαουάρ.

Από την 1η Ιουνίου η Qatar Airways αυξάνει τις πτήσεις προς Πακιστάν σε ποσοστό 60%, δηλαδή με σύνολο 28 πτήσεις κάθε εβδομάδα – προς Καράτσι οι πτήσεις γίνονται δύο καθημερινές από μία καθημερινή που ισχύει σήμερα. Προς Λαχώρη από τέσσερις που ισχύουν σήμερα σε επτά πτήσεις κάθε εβδομάδα. Προς Πεσαουάρ μία επιπλέον πτήση θα αυξήσει τις ισχύουσες σε τρεις κάθε εβδομάδα.

Ο chief executive officer της Qatar Akbar Al Baker ανακοίνωσε τα σχέδια της εταιρείας τονίζοντας ότι οι τρεις νέοι προορισμοί αποδεικνύουν την προσπάθεια επέκτασής προς διαφορετικές ηπείρους. Φέτος δηλαδή είναι η χρονιά της Μέσης Ανατολής με πέντε από τις οχτώ νέες πτήσεις να γίνονται σε αυτήν την περιοχή μόνο.

Φέτος η Qatar Airways έχει ξεκινήσει τέσσερις νέους προορισμούς – Γκασίμ (Σαουδική Αραβία), Ναζάφ (Iρακ), Πνομ Πενχ (Καμπότζη) και Σικάγο (Η.Π.Α.).

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες το δίκτυο θα αναπτυχτεί περισσότερο με την προσθήκη της Σαλαλά (Ομάν στις 22 Μαϊου), Μπλάσρα και Σουλαιμανία (Ιρακ στις 3 Ιουνίου και 20 Αυγούστου αντίστοιχα) και Τσενκγντού (Κίνα στις 3 Σεπτεμβρίου). Η Qatar Airways έχει ραγδαία ανάπτυξη μέσα στα μόλις 16 χρόνια λειτουργίας της, με ένα ισχύον υπερμοντέρνο στόλο 123 αεροσκαφών που επιχειρεί προς 126 προορισμούς στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ινδικό Ωκεανό και Αμερική.