Τουρισμός και Γαστρονομία: Το Επόμενο Βήμα

Στη Σαντορίνη ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου το 9o ετήσιο συνέδριο της σειράς IMIC, με θέμα: «Τουρισμός και Γαστρονομία:Το Επόμενο Βήμα».

Μετά από οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, το IMIC πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην περιφέρεια με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 «Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Θήρας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Έχει ενταχθεί επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας Θεσμοφόρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός. Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αναλύσουν θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στο food travel και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις.

Culinary Tourism Bootcamp – Σεμινάριο γαστρονομικού τουρισμού

Ένα εντατικό σεμινάριο για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού με τίτλο «Culinary Tourism Bootcamp» θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου IMIC 2013. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν πρακτικοί τρόποι για να εδραιωθεί μια περιοχή ως δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες χάρη στην καλή κουζίνα και το καλό κρασί.

Το σεμινάριο θα διενεργήσει ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, ένας πολύπειρος επαγγελματίας του τουριστικού μάρκετινγκ και πανεπιστημιακός. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαμόρφωση ελκυστικών γαστροτουριστικών προϊόντων καθώς και στη χρήση εκείνων των εργαλείων του μάρκετινγκ που θα κάνουν γρήγορα γνωστό ένα γαστρονομικό προορισμό στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης θα σερβίρουν Ελληνικό Πρωινό στα διαλείμματα καφέ, ενώ οι εστιάτορες του νησιού συμμετέχουν ενεργά και παρουσιάζουν τη “Γευστική Κολεξιόν 2014″.

Μεγάλος Χορηγός του IMIC 2013 είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο με ένα κλικ εδώ