Ανοίγει τις πόρτες του στο St. Tropez της Γαλλίας το νέο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ Alain Ducasse, μετρ της μεσογειακής κουζίνας και της ζαχαροπλαστικής.
Ο παγκοσμίου φήμης βιρτουόζος της κουζίνας θα ανοίξει το Rivea στο Byblos Hotel, το οποίο στην πραγματικότητα θα αντικαταστήσει το παλαιότερο δημιουργήμα του Ducasse, το Spoon. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 25 Απριλίου. Ο χώρος έχει ανακαινιστεί πλήρως από την ομάδα των ιταλών αρχιτεκτόνων Antonio Citterio και Patricia Viel, το έργο των οποίων έχει αναγνωριστεί πρόσφατα μετά τον σχεδιασμό του Bulgari Hotel στο Λονδίνο.
Έχοντας ειδίκευση στην εσωτερική διακόσμηση έχουν δημιουργήσει ένα χώρο που θυμίζει ιταλική και γαλλική ριβιέρα, χρησιμοποιώντας την τοπική παραγωγή ξύλου. Το εσωτερικό είναι φτιαγμένο σαν ένα κομψό μεταλλικό θερμοκήπιο και το μπαρ δίνει την αίσθηση ενός χειμερινού κήπου.Μια retro διακόσμηση έχει φτιαχτεί με υφάσματα στο χρώμα του κοραλλιού και της τερακότας.
Όσο για το μενού, ο Ducasse θα παραμείνει πιστός στις μεσογειακές συνταγές. Έχει δημιουργήσει πιάτα που συνδυάζουν γαλλικές και ιταλικές γεύσεις, χρησιμοποιώντας τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Μια επιλογή από ορεκτικά, φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, ψάρια και θαλασσινά θα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία του μενού. Επιλέξτε σαλάτα με χταπόδι, μαριναρισμένη τσιπούρα ή σπαγγέτι με μύδια. Φυσικά δεν θα λείπουν τα γλυκά, όπως το Tropezienne κέικ με ξύσμα εσπεριδοειδών.
Το Rivea θα είναι γίνει σίγουρα το χαλαρό εστιατόριο - προορισμός για τους επισκέπτες και τους ντόπιους.