Villa Vager: Ένας νέος προορισμός για ψαγμένους ταξιδιώτες

της Βίκης Βαμιεδάκη

Μια καταπράσινη κοιλάδα που σαν να χωριζόταν στα δυο από τους μικρούς λόφους που στηριζόταν στα εύφορα χωράφια της, όμορφες οροσειρές με τις κορφές τους κατάλευκες, κεραμιδένιες στέγες και λουλουδιαστές αυλές, ήταν η θέα που αντίκρισα ξυπνώντας το πρωί από το μεγάλο παράθυρο μου. Η περιπέτεια μόλις ξεκινούσε και εγώ βρισκόμουν στο Λεβίδι στην Αρκαδία και στη Villa Vager. Ένα νέο μπουτίκ ξενοδοχείο που βάζει για τα καλά στο χάρτη της ποιοτικής διαμονής, το χωριό.

Ούτε που κατάλαβα πότε φτάσαμε στο Λεβίδι. Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα και με την εθνική οδό μπροστά μας να λειτουργεί αγχολυτικά καθώς αφήναμε πίσω την κούραση και τις έννοιες της εβδομάδας. Τυχεροί όλοι εμείς που μένουμε στην πρωτεύουσα, αφού ο νομός Αρκαδίας και τα υπέροχα παραδοσιακά χωριά και την πλούσια φύση απέχει ελάχιστα. Το Λεβίδι δεν το είχα γνωρίσει καλά μέχρι σήμερα και η ευκαιρία που μου δόθηκε μετά την πρόσκληση της Μαρίνας και του Νικόλα Βάγγερ, ήταν για μένα αληθινή πρόκληση. Οι δυο τους, νέοι και πολυάσχολοι άνθρωποι της πόλης στους χώρους της οικονομίας και των media, την εγκατέλειψαν λίγα χρόνια πριν για να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό χώρο φιλοξενίας στο Λεβίδι.

Αγόρασαν ένα παλιό αρχοντικό του 1843, με σπουδαία ιστορία και σχεδίασαν εκεί το μέλλον τους. Ήθελαν να φτιάξουν ένα αληθινό σπίτι και να υποδέχονται τους επισκέπτες τους σαν φίλους και το κατάφεραν. Η πέτρα και το ξύλο, κυρίαρχα υλικά, ακολουθούν την αρχιτεκτονική του χωριού. Το παλιό αρχοντικό, μεταμορφώθηκε από τα χέρια των τεχνιτών που χρησιμοποίησαν τις ίδιες παλιές μεθόδους για την αναστήλωση του. Όλα τα ταβάνια είναι στολισμένα με δοκάρια από καστανιές του Αγίου Όρους. Το γούστο, η υψηλή αισθητική, η ατμοσφαιρική διακόσμηση, τα αυθεντικά αντικείμενα και οι αντίκες, τα design έπιπλα και το μεράκι είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν σε όλους τους χώρους.

 

Οι ιδιοκτήτες του ταξίδευαν για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό συλλέγοντας σπάνια αντικείμενα και αντίκες. Περίτεχνα οικογενειακά κειμήλια επίσης βρίσκονται να κοσμούν τους χώρους.

Τα δωμάτια

Τα δέκα δωμάτια του, είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Η απόλαυση του ύπνου μελετήθηκε με μεγάλη λεπτομέρεια. Δεσπόζουν τα μεγάλα αμερικάνικα κρεβάτια, άλλα σκαλιστά ξύλινα, άλλα μεταλλικά, άλλα με οροφές, όλα δημιουργίες της εταιρείας «Κούρτης». Τα εξαιρετικά στρώματα είναι Setra και τα αφράτα παπλώματα και μαξιλάρια είναι Cocomat. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει εξοπλισμός με smart TV, LG internet browser και ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο που παρέχεται δωρεάν.

Μη θέλοντας να κάνουν μεγάλες επεμβάσεις στους χώρους του αρχοντικού, τα μπάνια στα δωμάτια δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, τα χαρακτηρίζει όμως η πολυτέλεια και η λειτουργικότητα, ενώ παρέχονται amenities από την Molton Brown.

Όμορφες κουρτίνες με δαντέλες και γαλλικά υφάσματα επιλέχθηκαν με προσοχή και γούστο. Ξεχωριστά κομμάτια μέσα στα δωμάτια, είναι οι κομψές ντουλάπες, με ζωγραφιές και σχέδια στο χέρι, που αγοράστηκαν από παλαιοπωλεία. Μικρά γραφεία αντίκες και παλιοί καθρέπτες συμπληρώνουν την διακόσμηση, χαρίζοντας μνήμες μιας αρχοντικής εποχής. Η θέρμανση είναι σε όλους τους χώρους ενδοδαπέδια, χαρίζοντας μια αίσθηση ζεστασιάς, ενώ τα πέντε από τα δέκα δωμάτια διαθέτουν τζάκι.

Το σαλόνι

Χώρος συνάντησης όλων των καλεσμένων, είναι το μεγάλο σαλόνι της Villas Vager. Στην μια του άκρη δεσπόζει ένα μεγάλο τζάκι, με δυο τεράστιους αναπαυτικούς καναπέδες, με βαθιά καθίσματα δεξιά και αριστερά.

Μια αντίκα secretariat , φιλοξενεί τα μπουκάλια και τα ποτήρια του μπαρ, ενώ στην άλλη μεριά υπάρχει ένα ακόμη σαλόνι, με υφάσματα με φλοράλ μοτίβα. Περσικά χειροποίητα χαλιά ζεσταίνουν το χώρο, ενώ τα μεγάλα παράθυρα χαρίζουν άπλετη θέα στο χωριό και τις βουνοκορφές.

Μια βιενέζικη μπερζέρα του 1840 στην μια γωνία, είναι ιδανική για όσους απολαμβάνουν το διάβασμα. Παλιές λάμπες, ένα μεγάλο εκκρεμές ρολόι και έργα τέχνης, κοσμούν τους τοίχους. Τα όμορφα τραπεζάκια κρύβουν στα συρτάρια τους πιόνια σκάκι και τράπουλες και συχνά κρατούν τις παρέες μέχρι αργά το βράδυ απασχολημένες με παιχνίδι.

Υποδοχή & πρωινό

Ο κομψός χώρος της υποδοχής που οδηγεί στο σαλόνι, δεν θυμίζει σε τίποτα κλασική ρεσεψιόν. Ένα μεγάλο τραπέζι, μια ξύλινη βιτρίνα με οικογενειακά κειμήλια και άλλα αντικείμενα τέχνης, στολίζουν και ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα. Από εκεί λίγα σκαλοπάτια οδηγούν στο χώρο του πρωινού.

Μια μικρή ανοικτή κουζίνα, χρησιμοποιείται ως πάγκος που γεμίζει από εκλεκτά εδέσματα. Στη Villa Vager το πρωινό δεν έχει ωράριο καθώς μέχρι και αργά το μεσημέρι οι καλεσμένοι μπορούν να το απολαύσουν. Φρέσκα αυγά, ντόπιο υπέροχο βούτυρο και τυριά, σπιτικές μαρμελάδες και πίτες γλυκές και αλμυρές, ριζόγαλο, φρέσκοι χυμοί και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, συνθέτουν ένα πολύ γευστικό πρωινό.

 

Η εξωτερική βεράντα είναι το σημείο που όλοι θα συγκεντρωθούν για να απολαύσουν τον καφέ τους, ακόμα και όταν το κρύο είναι τσουχτερό. Στην κουζίνα ετοιμάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ελαφριά πιάτα και σνακ. Ένα μεγάλο εξωτερικό τζακούζι, είναι από τα πιο αγαπημένα σημεία των καλεσμένων του ξενοδοχείου. Το ζεστό νερό στην καρδιά του χειμώνα σε εξωτερικό χώρο, είναι από μόνο του εμπειρία. Το σημείο που έχει τοποθετηθεί είναι εξαιρετικό, καθώς χαρίζει άπλετη θέα.

Βόλτα στο χωριό

Εξερευνήστε το Λεβίδι, κάνοντας μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια. Επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο, γνωρίστε τα στενά σοκάκια με τις όμορφες αυλές και αγοράστε από τα τοπικά καταστήματα μέλι, χυλοπίτες και άλλα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Υπάρχουν πολλές διαδρομές για πεζοπορία με διάφορους βαθμούς δυσκολίας, καθώς και διαδρομές για ποδήλατα βουνού. Στην πλατεία του χωριού αλλά και στα γύρω χωριά οι ταβέρνες προσφέρουν ντόπια κουζίνα, με καλό κρέας και τοπικές συνταγές. Λίγα λεπτά μακριά αξίζει να επισκεφτείτε το Σπήλαιο της Κάψιας που βρίσκεται έξω από το ομώνυμο χωριό, την Αρχαία Κόρινθο, αλλά και την παράξενη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες για να σας προτείνουν εκδρομές ανάλογα με την διάθεση σας! Βεβαίως το χιονοδρομικό του Μαινάλου, απέχει μόλις 15 λεπτά από το χωριό και περιμένει τους λάτρεις του σκι και του χιονιού!

Η εμπειρία

Ο Νικόλας Βάγγερ λατρεύει τη φύση. Ίσως τα σημεία που έχει ανακαλύψει στην γύρω περιοχή, δεν τα γνωρίζουν ούτε οι ντόπιοι! Αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την αμερικανική εταιρεία Polaris που κατασκευάζει τις διάσημες «γουρούνες» για την off-road εμπειρία που προσφέρουν και την ασφάλεια που παρέχουν. Όταν τη δεύτερη μέρα το απόγευμα μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε μια μεγάλη βόλτα όπου θα συμμετείχαν άλλοι έξι επισκέπτες της περιοχής, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Φορέσαμε γαλότσες, κράνη, αδιάβροχα μπουφάν και ζήσαμε μια εμπειρία από εκείνες που διηγείσαι για χρόνια. Κατεβήκαμε την κοιλάδα, από χωματόδρομους, περάσαμε μέσα από πλημυρισμένα λιβάδια που έμοιαζαν με μικρές λίμνες, διασχίσαμε χωράφια και ξεσηκώσαμε σμήνη από πουλιά! Σταματήσαμε να χαζέψουμε κοπάδι από αγελάδες και πρόβατα.

Ύστερα ανεβήκαμε στο Μαίναλο, στα 1.300 υψόμετρο, περνώντας μέσα από στενά χωμάτινα μονοπάτια πνιγμένα από την πανέμορφη κεφαλληνιακή ελάτη. Το απίστευτο σκηνικό που συνέθετε η φύση ήταν σαν ψεύτικο. Η διαδρομή ανηφορική, με πολλές στροφές, επέτρεπε στις γουρούνες να δοκιμάσουν αντοχές και στους οδηγούς δεξιότητες. Αδρεναλίνη και καθαρός αέρας στο μάξιμουμ!

Σας ενημερώνω ότι κάποιοι από την παρέα δεν είχαν οδηγήσει ποτέ το συγκεκριμένο όχημα, όμως τα κατάφεραν άριστα και το απόλαυσαν περισσότερο από όλους. Κράτησε μιάμιση ώρα αυτή η διαδρομή και θα μου μείνει αξέχαστη!

Ο Νικόλας οργανώνει εκδρομές όλες τις εποχές, με ιδιαίτερα δημοφιλή αυτή στον ποταμό Λάδωνα, όπου γίνεται και στάση για πικ νικ με καλάθια γεμάτα λιχουδιές που ετοιμάζονται στο ξενοδοχείο. Η Villa Vagger στο Λεβίδι, είναι από μόνη της προορισμός.

Είναι δύσκολο να γνωρίσεις ιδιοκτήτες ξενοδοχείου και να γίνουν αμέσως φίλοι σου, όμως αυτό είναι το συναίσθημα που νιώθεις όταν φεύγεις από εκεί. Για αυτό το διάστημα οι τιμές είναι ιδιαίτερα προνομιακές, δίδοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι την αυθεντική και ποιοτική φιλοξενίας που προσφέρεται, αλλά και τις απίστευτες ομορφιές της περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ