Ο Γκάρι Λίνεκερ πάει διακοπές στον Κάβο

Της Βίκης Βαμιεδάκη

Το δεύτερο επεισόδιο από τα τρία, της αγγλικής σειράς «What Happens in Kavos», προβλήθηκε χτες από το Channel 4, για να εξοργίσει για μια ακόμη φορά τη βρετανική κοινή γνώμη και να βγάλει και ένα λαγό!

Οι κλασσικές σκηνές με τους νέους και τις νέες από την Αγγλία, να μεθούν, να κάνουν βλακείες, να τραυματίζονται και γενικότερα να ρεζιλεύονται σε ολόκληρη την υφήλιο αλλά πρώτα και πάνω από όλα στα μάτια των πατριωτών τους, έλαμψαν και πάλι. Μαζί τους, έλαμψε και η περιοχή του Κάβου της Κέρκυρας, που τέτοια έκθεση στα παγκόσμια media, δεν την είχε καν φανταστεί.

Ένας από τους πιο διάσημους τηλεθεατές του χτεσινού επεισοδίου ήταν ο διάσημος παλαίμαχος βρετανός ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ. Αργά το βράδυ, έγραψε στο account του στο Twitter (@GaryLineker), ότι ο γιος του George, του ζήτησε να παρακολουθήσουν μαζί το επεισόδιο της σειράς. Μια ώρα μετά, έκανε τη «μαγική» δήλωση: Just booked a holiday in Kavos. (Μόλις έκλεισα τις διακοπές μου στον Κάβο)! Ακολούθησαν 3.381 retweets, 957 favorites, πολλά σχόλια, αλλά και την αντίδραση κάποιου συγγενή του με το ίδιο επίθετο, ο οποίος παρεξηγήθηκε. Ο λόγος ήταν διότι ο κύριος αυτός έχει δικό του νυχτερινό club στην Ίμπιζα (Ίμπιθα είναι το σωστό) της Ισπανίας. Έφτιαξε μάλιστα και ειδικό hashtag προτρέποντας τον Γκάρυ να περάσει τις διακοπές του εκεί.

Φαίνεται ότι το σκεφτόταν όλη την νύχτα τον δικό μας Κάβο, αφού όταν σήμερα μεσημέρι ο άλλος πανδιάσημος άγγλος ποδοσφαιριστής Μίκαελ Όουεν (@themichaelowen), έγραψε στο Twitter του ότι ένα μόλις μπήκε στο ξενοδοχείο που μένει με την ομάδα του, τον κουτσούλησε ένα πουλί στο κεφάλι. Ο Λίνεκερ του απάντησε: «Μήπως είσαι στον Κάβο»;

Πόσοι είναι εκείνοι που ακολουθούν τον Λίνεκερ στο twitter; Είναι 1.348.468 άνθρωποι, θαυμαστές του από όλο τον κόσμο! Τον Για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι άγγλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν στην επίθεση στις ομάδες Leicester, Everton και ένα φεγγάρι στη Barchelona και (στοιχεία από τη Wikipedia) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Παραμένει έως και σήμερα ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα, με 10 γκολ, και ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας, με 48 γκολ. Σήμερα ασχολείται ως σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων για το BBC.

Άνθρωπο επιρροής θα τον έλεγες, ειδικά όταν έχει υπάρξει ήρωας, στο πιο λαοφιλές άθλημα του κόσμου. Βέβαια, για τους εκατομμύρια Βρετανούς που είδαν το επεισόδιο, κάτι θα κατάλαβαν ότι ο Κάβος είναι στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι όμως, δεν ξέρω αν το γνωρίζουν.

Ίσως θα έπρεπε ως χώρα να τον εκμεταλλευτούμε και να του δείξουμε την αληθινή Ελλάδα, καλώντας τον για αρχή στην Κέρκυρα…