Το ριάλιτι «Τhe Island» θα γυριστεί στην Αλιμιά, ένα ακατοίκητο νησάκι που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Χάλκης
Eνα βελγικό διαδικτυακό ριάλιτι επιβίωσης, τύπου Survivor, θα γυριστεί τον προσεχή Οκτώβριο και Νοέμβριο στην Αλιμιά, ένα ακατοίκητο νησάκι που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Χάλκης.
Πρόκειται για το ριάλιτι «Τhe Island», την παραγωγή του οποίου έχει αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο Beyond Borders με έδρα το Βέλγιο.
Φέτος θα γυριστούν δύο κύκλοι του ριάλιτι στο νησί για περίπου 20 ημέρες, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή είχε γυριστεί ένας κύκλος.
Στο ριάλιτι συνολικά συμμετέχουν 20 άτομα που χωρίζονται σε δύο ομάδες καταλαμβάνοντας δύο διαφορετικές παραλίες του νησιού. Ο κάθε παίκτης για να συμμετάσχει στο παιχνίδι πρέπει να καταβάλει το ποσό των 1.295 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα αεροπορικά εισιτήρια. Η παραγωγή παρέχει πόσιμο νερό και ορισμένα βασικά είδη τροφίμων. Ο παίκτης που κερδίζει κάθε φορά στα αγωνίσματα έχει τη δυνατότητα να μείνει και να φάει στη Χάλκη. Ο τελικός νικητής που συγκεντρώνει τους περισσότερους πόντους από τα αγωνίσματα κερδίζει την επιστροφή των χρημάτων του, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και το ποσό των 500 ευρώ. Ο παίκτης που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση λαμβάνει πίσω το μισό του κόστους της συμμετοχής του.
Ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, αναφέρει στην «Καθημερινή» ότι η προβολή του ριάλιτι θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουριστική προώθηση του νησιού σε αγορές όπως του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γαλλίας κ.ά. και, μάλιστα, χωρίς κανένα κόστος για τον δήμο.
Η Αλιμιά, έκτασης 7,4 τ. χ.λμ., περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000. Διαθέτοντας τους φυσικά προστατευμένους όρμους του Αγίου Γεωργίου (νοτιοδυτικά) και του Εμπορειού (ανατολικά), που προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο σε μικρά σκάφη, είναι δημοφιλής προορισμός για ημερήσιες εκδρομές από τα γύρω νησιά, καθώς δίνει τη δυνατότητα για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του, για ψάρεμα και πεζοπορία. Στον όρμο του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός, ο οποίος μολονότι εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του τη δεκαετία του 1940 έχει κηρυχθεί παραδοσιακός από το 1978, η εκκλησία του Αγίου Μηνά σε μικρό ακρωτήρι, καθώς και στρατώνες που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο της ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα. Στο υψηλότερο σημείο του νησιού (269 μ.) υπάρχουν τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου που κτίστηκε το 1475 από τους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου στη θέση παλαιότερου ελληνιστικού οχυρού.