Γίνε και εσύ γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, μπορείς! (Μέρος 2ο)

Της Βίκης Βαμιεδάκη

Δεν με ακούτε… Διότι αν με ακούγατε, τώρα κάποιος από εσάς όχι μόνο θα ήταν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, αλλά θα είχε γίνει και μεγάλη φίρμα (πειράζει;).

Καταλαβαίνετε την ικανοποίηση μου, η οποία κορυφώθηκε μετά και την τραγική αστοχία της προφητείας των Μάγια, περί καταστροφής του κόσμου. Εκείνη λοιπόν την ημέρα, που τελικά δεν ήρθε το τέλος, δηλαδή στις 21/12 είχα γράψει το πρώτο μέρος του άρθρου – προφητεία. Την ίδια μέρα πήγε να εισπραχτεί και η «θεόρφανη» επιταγή των 147.600 ευρώ, που είχε κοπεί από καρνέ του ΕΟΤ και έφερε λέει την υπογραφή του γ.γ. του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος είχε παραιτηθεί την προηγούμενη ημέρα. Επιτόπου και είχε αντικατασταθεί από τον κ. Πάνο Λειβαδά.

Δεν θα σας κουράσω με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αφού το θέμα «παίζει» παντού, Ελλάδα και εξωτερικό και όλοι τα ίδια γράφουν, αφού το ρεπορτάζ δεν βγάζει καθόλου νέα στοιχεία. Αν και είναι γνωστό στον κύκλο μου ότι βλέπω πολύ CSI, όλων των Πολιτειών της Αμερικής, αλλά και Hawaii 5-0 και θαυμάζω τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα τους, πρέπει να παραδεχθώ ότι όλη αυτή η κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας και των λοιπών αρμοδίων για μια επιταγή, με ξεπέρασε. Εντυπωσιάστηκα. Συλλήψεις, σφραγίσεις γραφείων και στοιχείων, ανακοινώσεις, μηνύσεις, ένορκες διοικητικές έρευνες, κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, σκάνδαλα, τα πάντα είχε η υπόθεση. Της έλειπαν βέβαια οι φωτογραφίες των πρωταγωνιστών και τα σχετικά βίντεο (που θα έπαιζαν επανάληψη καρέ-καρέ στις τι-βι νυχθημερόν, μέχρι να εμπεδώσουμε ακόμα και την μάρκα των μαύρων γυαλιών – μάσκα του αστυνομικού, πίσω δεξιά από τον 5ο κρατούμενο).

Αν και ο μέγας πρωταγωνιστής της υπόθεσης, όπως αποκαλύπτουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην γ.γ. του ΕΟΤ, όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι αυτή τη στιγμή παίζεται ανάμεσα στον πρώην και τον νυν γ.γ. του Οργανισμού. Βροχή οι κατηγορίες ένθεν και ένθεν, για τις ευθύνες και τον επαγγελματισμό, ούτε γεια δεν είπε ο ένας στον άλλο, τώρα από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα τα λένε στα «γαλλικά» ότι θέλουν να πουν. Τσουπ, βγαίνουν και οι εργαζόμενοι αποκαλούν τον πρώην «τουρίστα» (sic) και καταγγέλλουν ότι εκβιάζονται. Λέει ο πρώην «Τρύπα εκατομμυρίων έχει ο ΕΟΤ, το τσέκαραν οι ορκωτοί». Είπε και η Υπουργός «Να πάνε όλα στον Εισαγγελέα, τώρα». Τόνισε και ο νυν «κανείς δεν είναι υπάλληλος του ΕΟΤ». Είχα πει και εγώ στο προφητικό άρθρο «Δεν είναι τσιμπιδάκια ο τουρισμός να τον «πουλά» όποιος έχει βάρδια», αλλά ποιος με άκουσε…

Τώρα θα μου πείτε πλατειάζω (πάντα) και επαναλαμβάνομαι και τι μας νοιάζουν εμάς όλα αυτά, τα μεταξύ τους, τα κουτσομπολιά και οι εσωτερικές τους κόντρες. Καθόλου δεν μας νοιάζουν, μας ενδιαφέρει όμως και μας κόφτει η ουσία και πάλι. Γιατί αν σα χώρα αλλάζεις, όπως είπαμε, γενικό γραμματέα του ΕΟΤ σαν τα πουκάμισα, αυτά παθαίνεις. Φτάνεις τον τουρισμό σου να γίνεται πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στα δελτία, διότι έγινε κάποιο οικονομικό σκάνδαλο. Όχι γιατί είναι ο μόνος τομέας της οικονομίας που μπορεί να σε βγάλει από την κρίση.

Η μέθοδος με τα πουκάμισα είναι αυτή που φέρνει ειδικούς συμβούλους στον ΕΟΤ, που βλέπουν μπλοκ επιταγών και γυρίζουν τα ματάκια τους σαν το τρελό εκκρεμές πάνω από το τζάκι. Κόβουν τα «τσέκια», τα δίνουν σε νεαρές κυρίες, πάνε αυτές στην τράπεζα αλλά από τον πανικό τους (μάλλον που θα αγοράσουν επιτέλους ορίτζιναλ Louis Vuitton) ξεχνούν τα λόγια που πρέπει να πουν και η επιταγή μένει ορφανή και ανεξαργύρωτη στους πέντε δρόμους.

Και αρχίζει μετά ο πρώτος κύκλος του CSI Athens – αγνώστου αριθμού επεισοδίων προς το παρόν – θα ακολουθήσει το «Boston Legal», κάποιοι θα δουν ολοζώντανο και το «Prison Break» και στο τέλος θα βρεθεί πάλι κάποια «Good Wife» θα καθαρίσει τα πάντα με το πανίσχυρο Βιμ, θα βάλει και τα παιδιά για ύπνο και όλα καλά. Στο αρχείο η υπόθεση.

Αναμένοντας τις καταθέσεις των συλληφθέντων, σχετικά με τα σχέδια τους και το πώς θα μοίραζαν οι δύο 44χρονοι, οι δύο 29χρονες και ο ένας 39χρονος τις 147.600 ευρώ του ΕΟΤ και που θα τα ξόδευαν, σας χαιρετώ και σας θυμίζω πόσο εύκολο είναι να γίνεις και μεγάλη φίρμα αν είσαι στην Ελλάδα, γ.γ. του ΕΟΤ.

Υ.Σ.
Τι το θελα αυτό το υστερόγραφο στο προφητικό άρθρο: «Σιδεροκέφαλος κ. Λειβαδά»;