Καλώς ήλθατε στο ταξίδι σας

Κλείστε για μια στιγμή τα μάτια (όχι αμέσως, διαβάστε δυο σειρές ακόμη και μετά). Φανταστείτε ότι γεύεστε το αγαπημένο σας φαγητό που σας έχει φτιάξει τέλεια με τα χεράκια του όποιος για εσάς το φτιάχνει καλύτερα... η μαμά, ο/η σύζυγος, ο τάδε σεφ, όποιος. Κλείστε τα.

Ανοίξτε τα. Όλα τα είδατε και τα νιώσατε αυτή τη μαγική στιγμή. Την εικόνα του πιάτου, τη μυρωδιά του, τη γεύση, τη λαχτάρα της απόλαυσης. Είχε όλα όσα αγαπάτε αυτή η σκέψη. Τις καλύτερες πρώτες ύλες, τα φρέσκα μπαχαρικά, τις σωστές αναλογίες, το τέλειο ψήσιμο, την άριστη εμφάνιση και βέβαια μια αληθινή εικόνα σε ένα σκηνικό (τραπέζι, πικ νικ, κ.λπ.), που την θυμάστε και την ανακαλείτε στη μνήμη σας κάθε φορά.

Αλήθεια, ποιος το έφτιαξε αυτό το φαγητό; Μα εσείς φυσικά. Εσείς το επιλέξατε ως το αγαπημένο σας. Σε εσάς αρέσουν αυτά τα υλικά, ο τρόπος ψησίματος, οι αναλογίες, το αν καίει ή είναι κρύο. Η τέλεια συνταγή, με συστατικά και εκτέλεση. Το μόνο που δεν κάνατε είναι να το μαγειρέψετε.

Αυτό ακριβώς είναι το ταξίδι. Εσείς το επιλέγετε. Το δημιουργείτε. Εσείς γεύεστε την εμπειρία που θα μείνει για πάντα αλησμόνητη στον νου και την καρδιά. Διαλέγετε τον προορισμό, το μέσο που θα πάτε, το ξενοδοχείο, τις εκδρομές, την εποχή του χρόνου. Και όταν αποφασίσετε να πάτε, κάποιος τα ετοιμάζει όλα αυτά και σας τα σερβίρει. Θα μου πείτε ποιος διαλέγει τη συνταγή της επιτυχίας. Απαντώ και πάλι, στο χέρι σας είναι. Το όνομα της είναι «διάθεση» και «παρέα». Αν τα συστατικά, οι αναλογίες, η διάθεση, η παρέα και ο χρόνος είναι λάθος, η συνταγή δεν θα πετύχει.

Το κάθε ταξίδι είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Από την εκδρομή της Κυριακής στην κοντινή παραλία, μέχρι την αναζήτηση της ψυχής μας στο Θιβέτ, είναι ίδιο σε αξία. Δεν έχει επίθετα που προηγούνται ή ακολουθούν. Δεν υπάρχει «καλό», «κακό», «μέτριο», «χάλια», «αδιάφορο» κ.λπ. Είναι μια απόλυτη έννοια που τα περιλαμβάνει όλα. Όλες τις αισθήσεις. Γι’ αυτό ακριβώς η λέξη ταξίδι ισοδυναμεί όσο χίλιες εικόνες. (Κλείστε πάλι τα μάτια, πείτε ταξίδι και θα δείτε τι εννοώ). Και βεβαίως συμβαίνει και το αντίθετο –μια εικόνα χίλιες λέξεις- αλλά πρώτα το πρώτο!

Εσείς είστε ο δημιουργός του δικού σας ταξιδιού. Ο σκοπός του είναι να καλύπτει όλες σας τις ανάγκες ακόμα και αυτές που δεν ξέρατε και όχι να τις προκαλεί. Ο στόχος του είναι πάντα και μόνο η απόλαυση.

Από αυτή την ταξιδιωτική ψηφιακή γωνιά, πρόκειται να σας τροφοδοτούμε με αυθεντικά υλικά, άριστες πρώτες ύλες και καλά δοκιμασμένες συνταγές. Στη διάθεση σας ό,τι χρειαστείτε για το δικό σας ταξίδι. Μια μαμαδίστικη γεύση μπορεί να τρελαίνει τους περισσότερους από εσάς, όμως μια γκουρμέ δημιουργία ενός αστεράτου σεφ μπορεί να απογειώνει κάποιους άλλους. Εδώ θα τα βρείτε όλα. Από ψαγμένες εκδρομές για back packers, μέχρι 7στερα ξενοδοχεία στην καρδιά της ερήμου.

Το ταξίδι δεν έχει σύνορα, δεν θέλει κόπο, πολλές φορές ούτε χρήματα, μόνο τρόπο. Τον δικό σας. Από εμάς, καλή σας απόλαυση…

Βίκη Βαμιεδάκη