Στο γραφικό Νυμφαίο οι αρκούδες μόλις ξύπνησαν!

Η άνοιξη έφτασε για τα καλά και η φύση άρχιζει σιγά σιγά να ξυπνάει. Μαζί της και οι αξιολάτρευτες αρκουδίτσες στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο.

Είστε έτοιμοι να τις επισκεφθείτε; Ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας μας, το γραφικό Νυμφαίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. στο Βίτσι της Φλώρινας. Ο ορεινός αυτός οικισμός έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος παραδοσιακός και είναι γεμάτος λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Κάνοντας περίπατο στο χωριό θα συναντήσετε παλιά αρχοντικά που έχουν ανακαινιστεί και φιλοξενούν ξενώνες, παραδοσιακά καφενεία και καταστήματα που πωλούν τα τοπικά προϊόντα.

Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί έναν φυσικό παράδεισο για τους φυσιολάτρες, με σημείο αναφοράς το Καταφύγιο της Αρκούδας (τμήμα του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου) που βρίσκεται στον Αετό Φλώρινας. Εκεί ζουν αρκούδες που ελευθερώθηκαν από αιχμαλωσιά σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων μέσα σε ένα φυσικό δάσος οξιάς. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό του καρταφυγίου, αφού οι αρκούδες έχουν ξυπνήσει από τον χειμέριο ύπνο τους και έχουν αρχίσει τις βόλτες.

Οι πιο κοινωνικές αρκούδες είναι ο Κυριάκος και ο αδερφός του Μανώλης. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γηραιότερη αρκούδα σε καταφύγιο παγκοσμίως, ο Ανδρέας που είναι φέτος 49 ετών, με το προσδόκιμο ζωής των αρκούδων να μην ξεπερνά τα 30 έτη! Ήδη από το Σάββατο 9 Μαρτίου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο καταφύγιο και να δουν από κοντά πως ζουν οι 12 αρκουδίτσες που ζουν εκεί.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι: Καθημερινές (εκτός Τετάρτης), Σαββατοκύριακα και αργίες με ξενάγηση στις 10.00πμ, 11:00πμ, 12.00μμ, 13.00μμ, 14.00μμ, 15.00μμ, 16.00μμ και 17.00μμ