Μαζεύουμε χόρτα στο μαγευτικό Πήλιο!

Τα σαββατοκύριακα του Απριλίου ταξιδεύουμε στο μαγευτικό Πήλιο και συγκεκριμένα στην γραφική Τσαγκαράδα, στον παραδοσιακό ξενώνα «Amanita».

Οι ιδιοκτήτες του κάθε άνοιξη μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τα μυστικά της πηλιορείτικης φύσης μέσα από πεζοπορίες και περιπάτους στα μονοπάτια του δάσους, αλλά και στις παραλίες της περιοχής μαζεύοντας τα τρυφερά βλαστάρια της Άνοιξης, αυτούς τους γαστρονομικούς θησαυρούς που αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα.

Η πρόταση για κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει περιπάτους στα μονοπάτια του γύρω από τον Ξενώνα δάσους ή πιο μακρινές πεζοπορίες .... με γαστρονομική κατάληξη. Άγρια σπαράγγια, τσιτσίραβλα, κρίταμα στην ακροθαλασσιά, αλλά και άγρια χόρτα, τσουκνίδες, ζωχούς, πικροράδικα, μοσχοράπανα, ξινολάπατα, καυκαλίθρες, αγριομάραθα και τόσα άλλα συναντώνται πλούσια στη γύρω φύση! Οι ανακαλύψεις αυτές θα εμπλουτίσουν το πρωινό με χορτόπιτες, τσουκνιδοπιτάκια, ομελέτες με οβριές και σπαράγγια.

Παρασκευή 5 – Κυριακή 7 Απριλίου
Ένα κρυμμένο μονοπάτι θα μας οδηγήσει στην βραχώδη ακτή της Καραβοστασιάς. Οι πρώιμοι θησαυροί της φύσης θα φανερωθούν μπροστά μας μέσα σε κτήματα με ελιές και πορτοκαλιές, ενώ το εκκλησάκι της Παναγίας που είναι χτισμένο σε μια σπηλιά κοντά στη θάλασσα θα μας ανοίξει την αγκαλιά του για λίγη ξεκούραση.

Παρασκευή 19 – Κυριακή 21 Απριλίου
Η μικρή γραφική παραλία της Φακίστρας με τον καταρράκτη θα αποτελέσει την αφετηρία μιας εκδρομής παράλληλα στη θάλασσα, ανάμεσα στις ελιές και τη σπηλιά της Παναγίας Μεγαλομάτας. Θα καταλήξουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου και την ομώνυμη βραχώδη παραλία.

Παρασκευή 26 – Κυριακή 28 Απριλίου
Το παλιό καλντερίμι που οδηγεί στην φημισμένη παραλία της Νταμούχαρης αντηχεί ακόμα από τα βήματα των Τσαγκαραδιανών εμπόρων που κατευθύνονταν στο μόνο φυσικό λιμάνι της περιοχής. Η δαιδρομή είναι μαγευτική αφού περνά μέσα από το δάσος, πάνω από γεφύρια και πηγές.

Τηλ. 24260 49707