Αναγκαστική προσγείωση λόγω φωτιάς στον κινητήρα

Αναγκαστική προσγείωση λόγω φωτιάς στον κινητήρα

Οι επιβάτες παρέμειναν ψύχραιμοι

Μια πτήση από τις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, από το Σαλτ Λέικ Σίτι στο Λος Άντζελες αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την απογείωση, όταν οι πιλότοι παρατήρησαν ένα θέμα στον κινητήρα. Αυτόπτες μάρτυρες στο έδαφος είδαν φλόγες να βγαίνουν από το αεροσκάφος.

Ένας εκπρόσωπος από το αεροδρόμιο επιβεβαίωσε ότι οι πιλότοι έλαβαν γνώση ενός «προβλήματος στον δεξί κινητήρα» και πραγματοποίησαν επείγουσα προσγείωση. Η πτήση απογειώθηκε στις 6:38 π.μ. τη Δευτέρα το πρωί και προσγειώθηκε πίσω στο αεροδρόμιο στις 7:19 π.μ., σύμφωνα με το FlightAware. Στο Boeing 737 Υπήρχαν 110 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος και ευτυχώς δεν έπαθαν το παραμικρό.

Ένας από τους επιβάτες, ο Traci Scarce, δήλωσε στο ABC News ότι είδε σπίθες και φλόγες και πως ενώ ένας χρήστης του Reddit κατέγραψε σε βίντεο, από το έδαφος, τις φλόγες που βγαίνουν από τον κινητήρα.

Ο Scarce δήλωσε επίσης ότι το πλήρωμα κατάφερε να ηρεμήσει τους επιβάτες μέχρι το αεροσκάφος να προσγειωθεί με ασφάλεια- Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε ένα νέο αεροσκάφος και έφθασαν στο Λος Άντζελες αργότερα εκείνη την ημέρα.