Πώς πτήση από τη Μαλαισία στη Σιγκαπούρη μετατράπηκε σε… σάουνα

Πώς πτήση από τη Μαλαισία στη Σιγκαπούρη μετατράπηκε σε… σάουνα

Επί 40 λεπτά οι επιβάτες... έβραζαν

Είθισται οι ταξιδιώτες να παίρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο μια ζακέτα, ένα μπουφάν, μια πασμίνα για την περίπτωση που θα νιώσουν μια ψύχρα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους. Ελάχιστοι περιμένουν όμως ότι το αεροσκάφος που τους μεταφέρει θα μπορούσε να μετατραπεί σε... σάουνα!

Αλλά ένα υπερθερμενόμενο αεροπλάνο δεν είναι μόνο άβολο, μπορεί επίσης να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των επιβατών.

Την περασμένη εβδομάδα, οι επιβάτες της πτήσης MH-605 των Μαλαισιανών Αερογραμμών από την Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία στη Σιγκαπούρη χρειάστηκε να υπομείνουν μια εξαιρετικά ζεστή πτήση λόγω άγνωστης δυσλειτουργίας του συστήματος αέρα.

Σύμφωνα με την aeroinside, οι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται από τη πρώτη στιγμή που επιβιβάστηκαν, λέγοντας ότι το αεροπλάνο «σαν να ήταν παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο, με ανοιχτά παράθυρα και χωρίς κλιματισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα». Μετά την αναχώρηση, η θερμοκρασία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, προκαλώντας ακραία δυσφορία. Φυσικά, οι επιβάτες συνέχισαν να διαμαρτύρονται καθώς το πλήρωμα συνέχισε την προμήθεια υγρών, χρησιμοποιώντας περιοδικά, κάρτες ασφαλείας και βασικά οτιδήποτε μπορούσαν να πάρουν τα χέρια τους για... ανεμιστήρες.

Η πτήση των 40 λεπτών προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια στη Σιγκαπούρη και ευτυχώς κανείς δεν υπέφερε από προβλήματα υγείας. Πάντως, ένας επιβάτης χρησιμοποίησε θερμόμετρο και διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία στην καμπίνα ήταν πάνω από 36 βαθμούς Κελσίου.