Αεροπορική εταιρεία έφτιαξε σουίτες με διπλά κρεβάτια στα αεροσκάφη της

Αεροπορική εταιρεία έφτιαξε σουίτες με διπλά κρεβάτια στα αεροσκάφη της

Τσεκ ιν στην πολυτέλεια στα 30.000 πόδια

Έχουν περάσει σχεδόν 38 χρόνια από τότε που η Philippine Airlines παρουσίασε το πρώτο πλήρως επίπεδο κρεβάτι σε εμπορικό αεροσκάφος, που δεν ήταν άλλο από μια τύπου «κουκέτα» στην πρώτη θέση του Boeing 747.

Αυτή η πολυτέλεια ήταν βραχύβια και οι αεροπορικές εταιρείες ξόδεψαν ως επί το πλείστον τις δεκαετίες που ακολούθησαν σχεδιάζοντας τρόπους για να γεμίσουν όλο και περισσότερους επιβάτες στα αεροπλάνα τους, ανεξάρτητα από τη θέση. Ευτυχώς οι τάσεις αλλάζουν και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αναζωπύρωση στις αεροπορικές εταιρείες που θέλουν να παρέχουν προσωπικό χώρο, ιδιωτικότητα και - ναι - μια πιο ποιοτική ξεκούραση.

Η Singapore Airlines αποθέωσε την πολυτέλεια των αιθέρων, χάρη σε μια επένδυση ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων στους εσωτερικούς χώρους των αεροσκαφών της, μετατρέποντας χώρους σε «σουίτες» που μοιάζουν περισσότερο με δωμάτια ξενοδοχείων ενώ οι θέσεις στη business class μετατρέπονται σε διπλά κρεβάτια.

Αν αυτή η είδηση σας φαίνεται déjà vu, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία προσφέρει διπλά κρεβάτια εδώ και μια δεκαετία, ξεκινώντας από το 2007 με την άφιξη του πρώτου Airbus A380 στις εμπορικές πτήσεις.

«Οι σουίτες μας προσφέρουν διπλά κρεβάτια και εξακολουθεί αυτό να θεωρείται ως το απόλυτο ταξίδι», δήλωσε ο Goh Choon Phong, διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, κατά την αποκάλυψη των τελευταίων σχεδίων στη Σιγκαπούρη. «Όχι μόνο διατηρούμε αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά τώρα τα κρεβάτια είναι ακόμα πιο πλούσια και άνετα από πριν».

Υπάρχουν έξι σουίτες στο μπροστινό μέρος του A380 και η κάθε μία μπορεί να διατηρήσει την ιδιωτικότητα από το διάδρομο με συρόμενες πόρτες.