«Βουτιά» στα διάσημα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας
Να ζήσουν τον δικό τους μύθο, βαδίζοντας στα χνάρια του μυθικού Ηρακλή - που στις ανάπαυλες των υπερφυσικών του κατορθωμάτων αναζωογονούσε το σώμα του και ανακτούσε τις δυνάμεις του κολυμπώντας στα νερά θερμών ιαματικών λουτρών- έχουν και οι σύγχρονοι «κοινοί θνητοί».
Οποιοσδήποτε μπορεί να ανακτήσουν τις δυνάμεις του, προκειμένου να πετύχει «άθλους» της καθημερινότητας, βουτώντας σε κάποιες από τις 700 φυσικές αναβλύσεις που υπάρχουν στη χώρα, 15 εκ των οποίων εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.
Σίγουρα, η αντιμετώπιση της ρουτίνας της καθημερινότητας δεν συγκρίνεται με τις τιτάνιες μάχες του μυθικού ήρωα Ηρακλή, αλλά πλέον υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η θαλασσοθεραπεία -μεταξύ όλων των άλλων- μπορεί να βοηθήσει στο να απομακρυνθούν οι «φωνές» του στρες και της έγνοιας.
Η κολύμβηση σε ιαματικά νερά εκτιμάται πως μπορεί να ανακουφίσει, να προλάβει ή και να αντιμετωπίσει πολλές παθήσεις, όπως είναι τα αρθριτικά, ρευματοπάθειες, δερματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις και νεφρολογικά προβλήματα.
Οι διάσημες ιαματικές πηγές της Ελλάδας
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ηρακλής για να αντεπεξέλθει με παλικαριά στα υπερφυσικά κατορθώματά του, αναζωογονούσε το σώμα του στα θερμά ιαματικά νερά της Αιδηψού, που δημιούργησε ο Ήφαιστος έπειτα από προτροπή της θεάς της σοφίας, της Αθηνάς.
Τα λουτρά Υπάτης στη Φθιώτιδα τα επισκέπτονταν από το 1920 οι αριστοκράτες των Αθηνών.
Η Τραϊανούπολη Έβρου πήρε το όνομά της από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Μάρκο Ούλπιο Τραϊανό, ο οποίος τον 2ο αιώνα έχτισε έναν οικισμό κοντά στις τοπικές ιαματικές πηγές.
Επιπλέον, πόσοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Βρετανός Ουίνστον Τσώρτσιλ επισκεπτόταν συχνά τον κόλπο Γέρας στη Λέσβο, όπου έκανε τα ιαματικά του λουτρά;