«Δεν βλέπουν κανένα χρώμα. Όλα έχουν αποχρώσεις του γκρι», είπε η φωτογράφος
Το Pingelap, μια μικρή νησιωτική ατόλη στα βάθη της Μικρονησίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο πολλοί αποκαλούν «Νησί της Αχρωματοψίας» καθώς υπολογίζεται ότι οι ιθαγενείς πάσχουν από αχρωματοψία σε ποσοστό από 4% έως και 10%.
Στις λήψεις της γεννημένης στην Αμβέρσα φωτογράφου η ζούγκλα είναι ροζ, η θάλασσα γκρι και οι κάτοικοι ασπρόμαυροι.
Η φωτογράφος από το Βέλγιο δεν επιθυμεί να απαθανατίσει τον κόσμο ως έχει αλλά όπως η ίδια φαντάζεται ότι τον ζουν οι μόνιμοι κάτοικοι του.
Η αχρωματοψία αποδίδεται σε έναν πρώην βασιλιά του νησιού, έναν από τους 20 κατοίκους που επέζησαν ενός καταστροφικό τυφώνα στα τέλη του 1775, που αποφάσισε να φέρει αναρίθμητους απογόνους στη σχεδόν έρημη μετά τη θεομηνία ατόλη.
Το γονίδιο μεταφέρθηκε από τον ένας απόγονο στον άλλον με τον πληθυσμό στη Pingelap να έχει κληρονομήσει το χαρακτηριστικό εντυπωσιάζοντας εικαστικούς αλλά και την επιστημονική κοινότητα.
«Το χρώμα είναι μια ιδέα» είπε η καλλιτέχνις στο CNNi.
«Oι άνθρωποι που πάσχουν από αχρωματοψία έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο φως του ήλιου. Το πρωί κυκλοφορούν σχεδόν με τα μάτια τους κλειστά» προσθέτει.
«Δεν βλέπουν κανένα χρώμα. Όλα έχουν αποχρώσεις του γκρι. Δεν έχω επέμβει στα χρώματα των φωτογραφιών, ό,τι βλέπετε είναι προϊόν της υπέρυθρης φωτογραφικής μηχανής» λέει.
Η εντυπωσιακή δουλειά της 29χρονης De Wilde εκδόθηκε σε ένα λεύκωμα εντυπωσιακό με τίτλο «The Island of the Colorblind».