Το νησί που απέχει μόλις 45 λεπτά με το πλοίο από τη Σαντορίνη και αποτελεί την… γαλήνια εναλλακτική της

Το νησί που απέχει μόλις 45 λεπτά με το πλοίο από τη Σαντορίνη και αποτελεί την… γαλήνια εναλλακτική της

Ο γερμανικός Τύπος για το κυκλαδονήσι που δεν διαφέρει πολύ στην όψη με το διάσημο ηφαιστειογενές νησί

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, φιλοξενώντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, την ίδια ώρα που μόλις 45λεπτο μακριά με το πλοίο υπάρχει ένα άλλο πανέμορφο νησί, που δεν προσελκύει τόσο το ενδιαφέρον των παραθεριστών, η Φολέγανδρος.

«Η Φολέγανδρος είναι ήρεμη, πολύ πιο γαλήνια από την τριπλάσια σε έκταση Σαντορίνη», γράφει σε σχετικό της αφιέρωμα η γερμανική εφημερίδα Welt. «Η Φολέγανδρος δεν έχει αεροδρόμιο και γι' αυτό το ταξίδι ως εκεί είναι πιο περίπλοκο, πιο χρονοβόρο, πιο κουραστικό. Έτσι, το "κοινό" που μαζεύει, είναι τελείως διαφορετικό: Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί που έρχονται να δουν την Ευρώπη σε μία εβδομάδα, οι Ιάπωνες σε ταξίδι του μέλιτος, οι τουρίστες του Σαββατοκύριακου από την Κεντρική Ευρώπη, όλοι αυτοί πηγαίνουν στη Σαντορίνη.

Η Φολέγανδρος δεν φαίνεται και πολύ διαφορετική στην όψη από τη Σαντορίνη, μόνο κάπως λιγότερο τακτοποιημένη και ανακαινισμένη. Υπάρχει περισσότερος χώρος για την καθημερινή ζωή, για τα μικρά παντοπωλεία και τον φούρνο της Χώρας, περισσότερος χρόνος για κουβέντα και για τα ντόπια πιτσιρίκια που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους στα σοκάκια. […] Η Φολέγανδρος είναι επίσης ένα πολύχρωμο νησί, «αναλόγως την εποχή έχει φωτεινά πράσινα ή καφεκόκκινα χρώματα, η Χώρα της είναι λευκή – και όλα γύρω-γύρω, πάνω και κάτω είναι γαλάζια», περιγράφει η Welt.

Η Φολέγανδρος σε συνεπαίρνει με την ομορφιά της και τον ρυθμό της. Γι' αυτό και «όσοι ξένοι επισκέπτονται το νησί μένουν από μία μέχρι δύο εβδομάδες».