Οι σεισμικές δονήσεις στην Ουρανούπολη δεν διαταράσσουν τις διακοπές των χιλιάδων τουριστών

Οι σεισμικές δονήσεις στην Ουρανούπολη δεν διαταράσσουν τις διακοπές των χιλιάδων τουριστών

«Υπάρχει ψυχραιμία στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες» ,ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος

Μπορεί η περιοχή του Αγίου Όρους να «χορεύει» εδώ και περίπου ενάμιση μήνα από τις απανωτές ασθενείς σεισμικές δονήσεις, ωστόσο το γεωφυσικό φαινόμενο δεν φαίνεται να διαταράσσει τις καλοκαιρινές διακοπές των χιλιάδων τουριστών του δήμου Αριστοτέλη, στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» «υπάρχει ψυχραιμία στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες», οι οποίοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις βουτιές στις παραλίες και δεν καταγράφονται αποχωρήσεις από τα καταλύματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι ντόπιοι γνωρίζουν «πως πρόκειται για ένα ρήγμα στις δυτικές όχθες του Αγίου Όρους, που ιστορικά δεν έχει δώσει μεγάλες δονήσεις», ενώ οι τουρίστες ενημερώνονται για την πορεία του φαινομένου τόσο από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων όσο και τα ξενοδοχεία.

Ο κ. Βαλιάνος τόνισε πως η Πολιτική Προστασία του δήμου Αριστοτέλη βρίσκεται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο, σημείωσε πως υπάρχουν κατατεθειμένα σχέδια προς το αρμόδιο υπουργείο, ενώ είναι συνεχής η επικοινωνία με τους σεισμολόγους και η ενημέρωση για την εξέλιξη του φαινομένου.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φετινή τουριστική σεζόν κυλάει ιδιαίτερα καλά και στην περιοχή υπάρχουν επισκέπτες από όλη τη βαλκανική αγορά, λόγω της γειτνίασης και της οδικής σύνδεσης με Χαλκιδική. Επίσης, καταγράφεται μεγάλος αριθμός από την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία, παρατηρείται μια άνοδος της επισκεψιμότητας από την Αυστρία, ενώ υπάρχουν και τουρίστες από το Κατάρ.