Δρακόλιμνη: Το ελληνικό… Game of Thrones σκηνικό

Δρακόλιμνη: Το ελληνικό… Game of Thrones σκηνικό

Απόκοσμες εικόνες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό

Ένα ορεινό, μακρινό και δυσπρόσιτο σημείο ιδανικό για όσους αγαπούν την ορειβασία. Τοπίο αλπικό με χρώματα που σε καθηλώνουν. Στη μέση η Δρακόλιμνη. Ή αλλιώς το ελληνικό Game of Thrones σκηνικό όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν, σύμφωνα με το exploringgreece.tv. Άλλη μια γωνιά της Ελλάδας που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και μόλις την ανακαλύψεις αντιλαμβάνεσαι γιατί η χώρα μας έχει τόσους φανατικούς θαυμαστές.

Δρακόλιμνη: Το ελληνικό… Game of Thrones σκηνικό

Η Δρακόλιμνη βρίσκεται… Πρόκειται σίγουρα για ένα απόκοσμο σκηνικό για το οποίο χρειάζεσαι αρκετό περπάτημα ώστε να το θαυμάσεις. Η Δρακόλιμνη της Τύμφης όπως αποκαλείται βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης και σε υψόμετρο 2.050 μέτρων. Λίγο πιο ψηλά βρίσκεται και η Γκαμήλα (2.497 μέτρα) η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης.

Μόλις φτάσεις θα καταλάβεις γιατί το αποκαλούν σκηνικό από τη διάσημη σειρά Game of Thrones. Βράχοι που ορθώνονται σε διάφορα σημεία, ένα λιβάδι απλωμένο γύρω από τη λίμνη και το μπλε το ουρανού ως εκεί που φτάνει το μάτι σου. Θαρρείς και θα ξεπηδήσει πίσω από τα απόκρημνα βράχια κάποιο μυθικό πλάσμα. Η ομορφιά τόσο καθηλωτική που μπορεί να τη χαζεύεις με τις ώρες. Τόσες ώρες όσες έκανες να φτάσεις εκεί.

Εκτός από όλα τα υπόλοιπα μπορεί να είσαι τυχερός και να συναντήσεις και τους αλπικούς Τρίτωνες που ζουν στα νερά της. Γνωστοί και ως δρακάκια. Να έχεις σίγουρα μαζί σου φωτογραφική για να απαθανατίσεις αυτές τις όμορφες εικόνες.

Δες εικόνες από ψηλά μέσα από το βίντεο του καναλιού Up Drones του Youtube…

Απόδραση στο Πάπιγκο

Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας και όχι άδικα. Το Πάπιγκο (Μικρό και Μεγάλο όπως διακρίνονται οι οικισμοί) βρίσκεται στα φημισμένα Ζαγοροχώρια και αποτελεί σίγουρα μια ιδανική εποχή για όλες τις εποχές του χρόνου. Το φθινόπωρο θα απολαύσεις το συνδυασμό από τα κίτρινα φύλλα με την πέτρα των σπιτιών που σου θυμίζει την παραδοσιακή τέχνη των μαστόρων της περιοχής. Το χειμώνα θα κάτσεις δίπλα στο τζάκι χαζεύοντας την κορυφή της Αστράκας και το καλοκαίρι θα πεταχτείς μέχρι τις Κολυμπήθρες και το Βοϊδομάτη για να δροσιστείς. Εμπειρίες μοναδικές που δε θα ζήσεις αλλού.

 

Μην χάσεις:

Να επισκεφθείς τη Μονή Στομίου από την οποία μπορείς να περάσεις για να πας στη Δρακόλιμνη. Είναι εκεί που είχε το ασκητικό κελί του ο Άγιος Παϊσιος. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την Μονή Στομίου ΕΔΩ. Η απόσταση από τη Δρακόλιμνη είναι περίπου 3,5 ώρες ανάλογα και με την φυσική σου κατάσταση.

Tip για τη διαδρομή: Η λίμνη απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο.