Ένα σπίτι στον αέρα για ακόμα πιο επιβλητική θέα

Ένα σπίτι στον αέρα για ακόμα πιο επιβλητική θέα

Το τοπίο που κόβει την ανάσα με τη μαγεία της φύσης

Το Stilt House είναι ένα από τα 17 ιδιαίτερα σπίτια που σχεδίασε ο μεγάλος αυστριακός αρχιτέκτονας Ρίτσαρντ Νόιτρα το 1966 σε έναν λόφο του Λος Άντζελες.

Εκτός του λόφου δηλαδή, για να είμαστε ακριβείς!

Τα 167 τετραγωνικά μέτρα φιλοξενούν δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια και διατηρούν ακόμα πολλά από τα αυθεντικά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του Νόιτρα, όπως το σήμα-κατατεθέν του, τα τεράστια ανοίγματα για την πιο χορταστική θέα.

Σήμερα το σπίτι έχει εκσυγχρονιστεί, φιλοξενώντας έξυπνη τεχνολογία, πρωτοποριακές συσκευές και όλες τις ανέσεις που θα περίμενε να βρει κανείς σε μια κατοικία που πωλείται έναντι 1,37 εκατ. ευρώ.

Αν και καμία πολυτέλεια δεν μπορεί να συγκριθεί με την πανοραμική θέα στο καλιφορνέζικο τοπίο, εκεί που σου κόβεται η ανάσα δηλαδή με τη μαγεία της φύσης.

Το Stilt House, πέραν όλων των άλλων, είναι και ένα ζωντανό κομμάτι αρχιτεκτονικής ιστορίας, έχοντας εμφανιστεί σε τηλεόραση και κινηματογράφο αλλά και κάθε αρχιτεκτονική επιθεώρηση του καιρού του.

Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει σε αρχιτεκτονικούς όρους η δεκαετία του 1960 φαίνεται πως παραμένει ακόμα και σήμερα ό,τι καλύτερο...