Η πρώην στρατιωτική βάση που έγινε «θέρετρο» περιθωριακών

Η πρώην στρατιωτική βάση που έγινε «θέρετρο» περιθωριακών

Η Slab City είναι ένα μέρος περιθωριοποιημένο, τόσο γεωγραφικά όσο και φιλοσοφικά

Τη Slab City, δεν θα τη δείτε σε κανέναν -σχεδόν - ταξιδιωτικό οδηγό. Η πρώην στρατιωτική βάση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην νότια Καλιφόρνια, έχει μετατραπεί πλέον σε ένα χίπικο «θέρετρο» για εκατοντάδες ανθρώπους που δεν τους αρμόζει η συμβατική ζωή. Εδώ βρίσκουν ασφάλεια, μετανάστες, καταληψίες, συνταξιούχοι και όποια κατηγορία σκεφτείτε που θέλουν να βρουν την ησυχία τους.

Ακριβώς βόρεια από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, στην κομητεία Imperial, η δημόσια έκταση των 640 στρεμμάτων προσελκύει από οπουδήποτε 100 έως και πάνω από 4.000 άτομα, ανάλογα με την εποχή.

Η πλειοψηφία των κατοίκων, γνωστών ως snowbirds, έρχονται μόνο για τους χειμερινούς μήνες προτού επιστρέψουν βόρεια, όπου ο καιρός είναι πιο δροσερός το υπόλοιπο του έτους.

Η Slab City είναι ένα μέρος περιθωριοποιημένο, τόσο γεωγραφικά όσο και φιλοσοφικά.

Από τους εκατό περίπου μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι αναγκάζονται να ζουν εδώ λόγω φτώχειας - εδώ μη περιμένετε ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό.

Η εναλλακτική πόλη, πάντως, έχει εξελιχθεί σε μια πολύπλοκη κοινότητα με καφετέριες και εστιατόρια, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, βιβλιοθήκη ακόμη και ένα γήπεδο γκολφ. Το όνομά της το πήρε από τις γιγαντιαίες πλάκες από σκυρόδεμα από τις οποίες είναι χτισμένη,

Οι πλάκες ήταν ό, τι έμεινε από το στρατόπεδο εκπαίδευσης του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όπου μια ομάδα στρατιωτών αποφάσισε να παραμείνει, ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου.