Μπαίνει πλοίο από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες και Κρήτη

Μπαίνει πλοίο από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες και Κρήτη

Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με συμβατικό πλοίο

Την δρομολόγηση για τρεις μήνες, πλοίου που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη, τη Σκιάθο, τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων με το Ηράκλειο, εξήγγειλε πρόσφατα,μιλώντας στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Σύρο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το δρομολόγιο θα επιδοτείται από τις άγονες γραμμές και  θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με συμβατικό πλοίο.

Πρόκειται για μια γραμμή που, σύμφωνα με τον υφυπουργό θα αποτελέσει κίνητρο, για πολλούς από τη Β.Ελλάδα να επισκεφτούν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες και σύντομα θα κατατεθούν οι προσφορές, προκειμένου να ξεκινήσει προς το τέλος του Ιουνίου αυτή η σύνδεση» είπε σήμερα ο υφυπουργός, μιλώντας στο σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Γύρω στις 20 Ιουνίου θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις για τα δρομολόγια. Η πρόθεσή είναι -αλλά χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί - να γίνεται η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Τρίτη και Παρασκευή» σημείωσε ο κ.Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Συνολικά αυτό το καράβι - επειδή θα πιάνει αρκετά λιμάνια στο ενδιάμεσο- υπολογίζεται ότι θα φτάνει στην Κρήτη σε περίπου 19 ώρες».

«Στη Σκιάθο για παράδειγμα θα είναι γύρω στις πέντε με έξι ώρες, στη Σύρο σε 10 ώρες» πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως το εν λόγω δρομολόγιο θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου.