Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μαγεύει τους ταξιδιώτες
H Ρόδος δικαίως αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης αφού έχει μεγάλη ιστορία και αναρίθμητα αξιοθέατα.
Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μαγεύει τους ταξιδιώτες με τις ομορφιές αλλά και με τις αντιθέσεις του.
Δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο νησί των Ιπποτών!
Μεσαιωνική Πόλη
Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ανακηρύχτηκε το 1998 από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι ένα κράμα ποικίλων αρχιτεκτονικών από διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Σημεία αναφοράς της είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το σπουδαιότερο μνημείο από την εποχή της κυριαρχίας του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο νησί.
Μην παραλείψετε να δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πύργο του Ρολογιού, τη Καστελλανία και την οδό Σωκράτους.
Κοιλάδα των Πεταλούδων
Το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων το οποίο εντοπίζεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.
Είναι ένας σπάνιος βιότοπος στην Ευρώπη διότι αποτελεί καλοκαιρινό καταφύγιο της νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria.
Αρχαία Κάμειρος
Οι ανασκαφές του 1929 έφεραν στην επιφάνεια τα ερείπια της Αρχαίας Καμείρου, σε απόσταση 30 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου -οι άλλες δύο είναι η Λίνδος και η Ιαλυσός- η οποία αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό κέντρο του νησιού κατά την Αρχαϊκή και την Ελληνιστική περίοδο.
Στον αρχαιολογικό χώρο σώζονται μέχρι σήμερα τμήματα σπιτιών και κτηρίων, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ίχνη από το ναό της Αθηνάς, η αρχαία Αγορά, το ελληνιστικό τέμενος, ο δωρικός ναός και κάποιες αψίδες, καθώς και ερείπια του υδραγωγείου.
Παναγία Τσαμπίκα
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τσαμπίκας βρίσκεται στην ομώνυμη μονή στην ανατολική ακτή της Ρόδου, κοντά στον Αρχάγγελο, η οποία αποτελείται από την παλιά και τη νέα εκκλησία.
Δύο από τα πιο αξιόλογα στοιχεία του ναού είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο, που χρονολογείται πριν από το 17ο αιώνα, και οι εικόνες του 19ου αιώνα.
Η μονή οφείλει το όνομά της στη λέξη «τσάμπα», που σημαίνει σπίθα και σχετίζεται με τον τρόπο εύρεσης της θαυματουργής εικόνας.