Η σκοτεινή πλευρά του iPhone 5S

Με κάθε λανσάρισμα μιας νέας Apple συσκευής, εδώ και χρόνια, χιλιάδες στήνονται για μέρες ολόκληρες έξω από τα Apple Store προκειμένου να είναι οι πρώτοι που θα πιάσουν στα χέρια τους τη συσκευή.

Συνήθως στα βίντεο φαίνεται η ανυπομονησία η χαρά και ο ενθουσιασμός των Apple fan ανά τον κόσμο, όμως η πραγματική εικόνα είναι διαφορετική...

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγιναν έξω από κατάστημα στην Καλιφόρνια για... το νέο iPhone.

Ένας Αμερικανός προσέλαβε 70 άστεγους προκειμένου να στηθούν έξω από το εν λόγω κατάστημα και να προμηθευτούν ο καθένας από ένα καινούργιο iPhone, ενώ η αμοιβή που τους είχε τάξει ήταν 40 δολάρια.

Έτσι και έκαναν οι άστεγοι, όταν ωστόσο ήρθε η ώρα της αμοιβής, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να τους πληρώσει, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση... Μάλιστα ο επιχειρηματίας ήθελε τα iphone για να τα πουλήσει στη συνέχεια σε υψηλότερη τιμή σε όσους βαρέθηκαν να περιμένουν στις ουρές.

Πάντως σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple είναι έτοιμη να ανακοινώσει ρεκόρ πωλήσεων στο λανσάρισμα των νέων iPhone 5s και 5c. Το Σαββατοκύριακο ενθουσιασμένοι πελάτες περίμεναν σε ουρές  στο Σίδνεϊ , το Τόκιο , το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο.

Στη Νέα Υόρκη, οι πελάτες σχημάτισαν ουρά γύρω από ένα ολόκληρο οικοδομικό στο κατάστημα της Apple στην 5η Λεωφόρο .

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι πωλήθηκαν πάνω από 7 εκατ. iPhones τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ των 5 εκατ.

Ο Ben Reitzes , αναλυτής της Barclays Plc , εκτίμησε ότι οι πωλήσεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 7 εκατ., ενώ η Citigroup έκανε λόγο ακόμη και για 7,75 εκατομμύρια.

Ενώ η Apple δεν αλλάξει ριζικά το σχεδιασμό του iPhone , η προσθήκη νέων χρωμάτων αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής . Το μοντέλο με το χρυσό αναδειχθεί ως το πιο περιζήτητο, με τις παραγγελίες να θέλουν ένα μήνα. Το λευκό και το μαύρο θέλουν 10 μέρες για να φτάσουν στο χρήστη από την ημερομηνία της παραγγελίας.