Ήρθε το “Facebook” για ποδοσφαιριστές και σκάουτερ

Ένα ποδοσφαιρικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τύπου "Facebook", για ποδοσφαιριστές και σκάουτερ από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, θέτει σε λειτουργία η εταιρεία Sportscout, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η νέα εφαρμογή -που παρουσιάστηκε στο κοινό για  πρώτη φορά στην 78η ΔΕΘ, στο περίπτερο της Google- φιλοδοξεί να αναδείξει τους επόμενους σταρ του ποδοσφαίρου και μέλη θα είναι μικροί ποδοσφαιριστές και οι ακαδημίες τους, αλλά και "σκάουτερ" (κυνηγοί ταλέντων).  

Στο μέλλον μάλιστα, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προσελκύσει και σκάουτερ μεγάλων ξένων ομάδων, λέει.

Πώς λειτουργεί

Οι μικροί ποδοσφαιριστές αποκτούν "κλειστά" προφίλ (καθώς είναι ανήλικοι, κάτω των 18), τα οποία θα μπορούν να δουν μόνο οι ίδιοι, οι γονείς και προπονητές τους, αλλά και ενδιαφερόμενοι κυνηγοί ταλέντων. Στα προφίλ αυτά, θα υπάρχουν στατιστικές για εργομετρικά τεστ πεδίου και για τη διαχρονική πορεία κάθε αθλητή, αλλά και ποδοσφαιρικό portfoliο για κάθε συμμετέχοντα, με φάσεις από βίντεο που θα παρέχουν οι ακαδημίες.

Οι "σκάουτερ" πάλι, θα μπορούν ν' αναζητούν τους ποδοσφαιριστές βάσει κριτηρίων. Αν, π.χ., ψάχνουν για έναν επιθετικό που σουτάρει με το αριστερό κι έχει μεγάλο άλμα, η αναζήτηση θα "επιστρέψει" τα προφίλ όλων των παιδιών με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ώστε ο κυνηγός ταλέντων να έρθει σε επαφή με τους προπονητές και τους γονείς τους για τα περαιτέρω.

"Ηδη, έχουμε μιλήσει με 25 ακαδημίες και με μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Παράλληλα, παρουσιάσαμε το σύστημα σε σεμινάριο προπονητών της UEFA και η στάση όλων ήταν θετική. Το σύστημα ξεκίνησε μόλις, αλλά είναι ήδη λειτουργικό και ευελπιστούμε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουμε αρκετές εγγραφές", επισημαίνειο ο Nίκος Σφίγγος της SportsScout. Κατά τον ίδιο, το κόστος συμμετοχής στο σύστημα είναι χαμηλό (3 ευρώ/μήνα/ποδοσφαιριστή).