Αποσύρεται η HTC από την αγορά tablet των ΗΠΑ

Μετά από την αποτυχία της να κυκλοφορήσει ένα ανταγωνιστικό tablet, η HTC ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου της πως αποσύρεται από την αγορά των tablets στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι τουλάχιστον να αναπτύξει ένα προϊόν που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά.

Η απόφαση αυτή δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, αφού η ταϊβανέζικη εταιρεία κυκλοφόρησε συνολικά τρία tablets της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το HTC Flyer, το EVO View 4G και το Jetstream. Κανένα δεν αποδείχθηκε εμπορική επιτυχία.

«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία μάθησης για εμάς και σίγουρα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Jeff Gordon όσον αφορά την κυκλοφορία των tablets στην αγορά των ΗΠΑ. Παραδέχτηκε όμως πως η Apple συνεχίζει να κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα και πως η HTC θα σκεφτόταν να επιστρέψει στον χώρο μόνο αν ανέπτυσσε ένα προϊόν που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το iPad.

Μάλιστα η HTC δεν είναι η μοναδική εταιρεία που αποσύρθηκε από την συγκεκριμένη αγορά στην Αμερική. H Hewlett-Packard πέρσι ανακοίνωσε πως ακύρωσε την παραγωγή του TouchPad ενώ η LG Electronics αποφάσισε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού να «παγώσει» την ανάπτυξη νέων tablets και να επικεντρωθεί στην κατασκευή Smartphones.

Ο Gordon δήλωσε ακόμα στο Fierce Wireless πως παρά την απόσυρση της η εταιρεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί «πολύ στενά» την αμερικάνικη αγορά.