Apple: Δώσαμε στοιχεία πελατών μας στη CIA

 

Μέτα το Facebook και την Google και η  Apple παραδέχθηκε σήμερα ότι παρέδωσε στην αμερικανική κυβέρνηση στοιχεία προσωπικών δεδομένων περίπου 10.000 χρηστών της, μετά από αίτημα των αρχών . 

"Από την 1η Δεκεμβρίου του 2012, έως το Μάιο του 2013, η Apple έλαβε μεταξύ 4.000 και 5.000  αιτήσεις από τις αμερικανικές αρχες. Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν σε έρευνες και θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως αναζητήσεις για εξαφανισμένα παιδιά, προσπάθειες εντοπισμού ασθενή με τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή αποτροπής μιας αυτοκτονίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας. 

Ωστόσο, η Apple τονίζει ότι  αγνοούσε το πρόγραμμα PRISM της Ουάσιγκτον μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε έμαθε για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τα μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το BBC.

 "Δεν παρέχουμε άμεση πρόσβαση στους servers μας σε  καμία κυβερνητική υπηρεσία και,  κάθε κυβερνητική αρχή που ζητά πληροφορίες για τους πελάτες μας θα πρέπει να  πάρει δικαστική άδεια" τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Τέλος, η Apple σημειώνει πως κάθε αίτημα υποβάλλεται σε προσεκτική εξέταση από τη νομική της υπηρεσία, αλλά και ότι οι συνομιλίες με το iMessage και το FaceTime είναι κρυπτογραφημένες και είναι αδύνατον να αξιοποιηθούν.