Ποιοι είναι οι 3 μεγάλοι νικητές στη μάχη των smartphones;

Η αγορά των κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιάζει πολύ σημαντική αύξηση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία τριετία, μάλιστα, έχει παρουσιαστεί έξαρση τόσο στις πωλήσεις, όσο και στο πλήθος των συσκευών από τις οποίες μπορεί κανείς να επιλέξει.

Σε έρευνα του Benedict Evans, συμβούλου στην στατιστική εταιρία Enders Analysis περιγράφεται με λίγες λέξεις και μερικά διαγράμματα, ποιες είναι οι εταιρίες που έχουν αναλάβει τα ηνία του χώρου. Ο Evans καταλήγει πως Apple, Samsung και Google έχουν καταφέρει να επικρατήσουν και φυσικά να μοιραστούν το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, διασφαλίζοντας πολύ σημαντικά κέρδη.

Όπως φαίνεται, η Apple με την πολιτική των αποκλειστικά high-end συσκευών, αλλά και η Samsung που διαθέτει μία ασφαλώς πιο διευρυμένη γκάμα επιλογών, έχουν πιέσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές σε τέτοιο βαθμό, που πλέον είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να παρουσιάσουν κέρδος.

Επιπλέον, φαίνεται ξεκάθαρα πως η πλατφόρμα του Android γίνεται ολοένα και πιο κυρίαρχη στον χώρο, με το λειτουργικό σύστημα της Google να κατέχει ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό σε μία αγορά που επίσης μεγαλώνει.

“Για να το διατυπώσω με έναν άλλο τρόπο, κοιτάζοντας τα μερίδια κινητών συσκευών, τα ποσοστά κέρδους αλλά και τα μερίδια των λειτουργικών συστημάτων, μπορούμε να έχουμε μία εικόνα για τη βιομηχανία, ωστόσο και οι τρεις μετρήσεις μπορούν να μας παραπλανήσουν αν τους μεταχειριστούμε ως έναν τρόπο για να δούμε τελικά κερδίζει, αφού η λέξη νίκη σημαίνει διαφορετικά πράγματα για την Apple, τη Samsung και την Google”, καταλήγει ο Evans.

Με τον ένα η με τον άλλο τρόπο λοιπόν και οι τρεις τα πηγαίνουν εξαιρετικά, διασφαλίζοντας πολύ σημαντικά κέρδη, ενώ είναι σαφές το ποιος χάνει, με την απάντηση είναι: Όλοι οι άλλοι!