Προ των πυλών η νέα μουσική υπηρεσία της Google

Φήμες θέλουν να κυκλοφορεί στο άμεσο μέλλον, νέα υπηρεσία της Google που θα πάει κόντρα στο Spotify και θα προσφέρει streaming μουσικής με συνδρομή κάθε μήνα, μέσα από Android smartphones και tablets αρχικά και ίσως, αργότερα, και σε iOS συσκευές αν επιτραπεί από την Apple.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι και η Apple επεξεργάζεται τη δική της υπηρεσία που ακούει στο όνομα iRadio. Ωστόσο, προβλήματα με την εταιρεία παραγωγής μουσικής σχετικά με την τιμολόγηση των τραγουδιών και την διάθεση τους φαίνεται πως έχει καθυστερήσει το όλο εγχείρημα.

Η WSJ ανέφερε πως η Google ετοιμάζει μουσική υπηρεσία για streaming, χωρίς να έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη συμφωνήσει με την Sony, Warner και Universal για τις άδειες χρήσης, χωρίς όμως να ξεκαθαριστεί αν η νέα υπηρεσία θα αφορά μόνο την Αμερική ή όλο τον κόσμο, αλλά και το ποσό της ετήσιας συνδρομής που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος για να έχει πρόσβαση σε αυτή.

Κάποιοι αναφέρουν πως, ίσως, η Google ακολουθήσει την πολιτική των διαφημίσεων και για αυτή την υπηρεσία της και έτσι, μπορεί να είναι τελικά και δωρεάν. Το σίγουρο πάντως, είναι, πως θα ενσωματωθεί με την υπηρεσία Google Music (διαθέσιμη από το 2011), ως μια απάντηση στο iTunes Match της Apple.

Πηγή: greekapplenews.gr