Χέρι-χέρι η EA Sports με τη FIFA ως το 2022

Ακάθεκτη συνεχίζεται η συνεργασία της EA Sports με τη FIFA. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν τη... μυθική σειρά των FIFA από το 1993 και έπειτα.

To FIFA 1993 έφερε την επανάσταση στα ποδοσφαιράκια στις ηλεκτρονικές κονσόλες και γρήγορα "τρέλανε" τους φίλους του ποδοσφαίρου που ήθελαν να ελέγξουν πιστά και με τα πλήρη σήματα ομάδων και αξεσουάρ τους αγαπημένους τους ήρωες της "στρογγυλής Θεάς".

Ακολούθησε η περίοδος λαμπρής δόξας του Pro Evolution Soccer, κατά κόσμον, γνωστότερα, ως Pro, αλλά το FIFA δεν έχασε ποτέ τους πιστούς και φανατικούς του φίλους.

Ωστόσο, σύντομα, η νέα έκδοση -από το 2012 και μετά- επανέκτησε τα πρωτεία, όχι μόνο στις προτιμήσεις του κοινού, αλλά και στις αγορές.

Η πλήρως επιτυχημένη συμφωνία των δύο πλευρών, λοιπόν, επεκτείνεται -για μία ακόμη φορά- έως το 2022 και θα αφορά και στις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όπως το World Cup και το FIFA Interactive Cup.

Η εταιρεία προγραμματισμού του παιχνιδιού, EA Sports πούλησε -για το FIFA 2013- έως τις 31 Μαρτίου 2013 (λήξη του προηγούμενου οικονομικού έτους), 14,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις πλατφόρμες, κάτι που σημαίνει 30% αύξηση συγκριτικά με το FIFA 12.

Όσον αφορά το τρέχον οικονομικό έτος, αυτό δηλαδή που ξεκίνησε τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου του 2014, η EA Sports έχει προγραμματίσει 11 μεγάλους τίτλους σε κονσόλες και PC και 15 συμβατά με λειτουργικά προγράμματα κινητών τηλεφώνων.

Η EA Sports συνεχίζει τις κινήσεις της, αλλά το FIFA θα παραμένει πάντα η ναυαρχίδα της.