Οι ιστορικές “πρωτιές” στο Internet

Πότε στάλθηκε το πρώτο e-mail, και ποιος το έστειλε;

Ποια ήταν η πρώτη διαφήμιση, που “έπαιξε” σε ιστοσελίδα;

Ποια ήταν η πρώτη φωτογραφία, που ανέβηκε στο Διαδίκτυο;

Μάθετε ποιες είναι οι διάσημες “πρωτιές”, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του Internet, και πότε ήταν η πρώτη φορά, που κάποιος έκανε όλα τα πράγματα, τα οποία κάνουμε κάθε μέρα σε απευθείας σύνδεση. 

Tο πρώτο e-mail

Το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη το 1971 από τον Ρέυ Τόμλινσον στον... εαυτό του. “Το έχω σχεδόν ξεχάσει. Μάλλον ήταν κάτι σαν QWERTYIOP, ή κάτι παρόμοιο” λέει ο Ρέυ.

Το πρώτο site 

Το πρώτο όνομα ιστοσελίδας, που “κατοχυρώθηκε”, ήταν Symbolics.com, στις 15 Μαρτίου του 1985. Τώρα, χρησιμεύει ως ιστορικό site.

Η πρώτη ιστοσελίδα

Η πρώτη ιστοσελίδα ήταν αφιερωμένη σε πληροφορίες σχετικά με τον παγκόσμιο ιστό, και άρχισε να λειτουργεί στις 6 Αυγούστου 1991. Εδώ είναι το url: http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

Η πρώτη φωτογραφία 

Ανέβηκε στο ίντερνετ από τον Τιμ Μπέρνερς Λι (“εφευρέτη” του www), και απεικόνιζε ένα κωμικό τρίο, τις Les Horrible Cernettes. 

Η πρώτη διαφήμιση 

Ο Τζόε Μακ Κάμπλευ “έτρεξε”  το πρώτο διαφημιστικό banner του διαδικτύου, τον Οκτώβριο του 1994.  Η διαφήμιση ανέβηκε στο HotWired.com, και σκοπός της ήταν να προωθήσει 7 μουσεία.

Η πρώτη φράση, που ειπώθηκε στο Skype 

Ήταν τον Απρίλιο του 2003, από ένα μέλος της ομάδας ανάπτυξης. “Tere, kas sa kuuled mind”, είπε στα εσθονικά ο τεχνικός, και σήμαινε :”Γεια σας, με ακούτε;”