Θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι ο κόσμος μας να φτάσει στα επίπεδα της επιστημονικής φαντασίας, όμως η έλευση των νέων συστημάτων αναγνώρισης φωνής και κινήσεων, όπως το Kinect, έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση.
"Σεναριογράφοι όπως ο Heinlein και ο Doctorow εμπνεύστηκαν ένα πολύ πρωτοποριακό και απλό τρόπο για την αλληλεπίδρασή μας με την τεχνολογία", επισημαίνει ένα μέλος της ομάδας της εταιρίας Frog που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ RoomE.
"Πιστεύουμε πως και εμείς από τη μεριά μας, φτάσαμε σε ένα αρκετά εξελιγμένο τεχνολογικό σημείο που θα μας επιτρέψει να κάνουμε πραγματικότητα πολλά από αυτά τα οράματα". Το RoomE επινοήθηκε και κατασκευάστηκε από τον Jared Ficklin της Frog και είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα συστημάτων, που δίνει τη δυνατότητα για λειτουργίες που ήταν στη σφαίρα της φαντασίας για πολλές δεκαετίες.
Χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες Kinect για την αναγνώριση φωνητικών εντολών αλλά και κινήσεων, ενώ μία σειρά απόπροτζέκτορες, μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε οθόνη, δίνοντας τη δυνατότητα να ελέγξει κανείς όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα.
"Το RoomE γνωρίζει ποιος και τι είναι μέσα στο δωμάτιο, έτσι όταν δοθεί μία εντολή το σύστημα αντιλαμβάνεται από που ήρθε αυτή η εντολή και συνδυάζοντας τα δεδομένα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κάθε χρήστη", εξηγεί ο Ficklin.
Το βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο ίδιος ο εμπνευστής του πρότζεκτ μιλάει από μόνο του.