Περικοπές και μειώσεις προσωπικού σχεδιάζει η Sharp

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για την Sharp και αναμένεται να πάνε ακόμα χειρότερα, αφού τα σχέδια της για την αντιμετώπιση της κατάστασης διέρρευσαν από την Γιαπωνέζικη εφημερίδα Kyodo News. Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα είχε ανακοινώσει την απόφαση της να απολύσει 5.000 εργαζομένους, κατέθεσε τα σχέδια της σε διάφορα οικονομικά ιδρύματα της χώρας, ενημερώνοντας τους για τις αναδιαρθρώσεις που σκοπεύει να πραγματοποιήσει.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η μείωση των μισθών και του προσωπικού, η πώληση των εργοστασίων της στο εξωτερικό καθώς και η πώληση όσων μετοχών της Toshiba κατέχει. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζει να συγκεντρώσει περίπου 213.1 δισεκατομμύρια yen, περίπου 2.74 δισ. δολάρια μέχρι τον Μάρτιο του 2013, ενώ ένα μήνα αργότερα σκοπεύει να ενώσει τέσσερις ντόπιες εταιρείες παραγωγής σε μια.

Στα τέλη Αυγούστου η Sharp είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να διαθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κοντά στα 350 εκατομμύρια δολάρια, για να το προσφέρει σε όσους εργαζομένους ήθελαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εταιρεία, δεδομένης της κατάστασης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Sharp, ο αριθμός όσων αναμένεται να αποχωρήσουν αγγίζει τις 2.000.

Προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια της εταιρείας, θα συγκροτηθεί μια επιτροπή διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης με επικεφαλή τον πρόεδρο της, Takashi Okuda. Η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου με κύριο στόχο της επιτροπής την μετατροπή της Sharp σε κερδοφόρα εταιρεία μέχρι τον Απρίλιο του 2013.