Θα ξεπεράσει σύντομα τις 100.000 εφαρμογές το BlackBerry 10 OS

Η πρώτη συσκευή της BlackBerry που θα διαθέτει το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρίας, είναι έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μεγάλη αναμονή για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη ανάπτυξη του πλήθους των εφαρμογών που θα διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας.

Οι συνολικές εφαρμογές που θα διαθέτει το νέο σύστημα υπολογίζεται να ξεπεράσουν τις 100.000 πριν την κυκλοφορία του Z10 στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της BlackBerry, Thorsten Heins. Πρόκειται για ένα μεγάλο κατόρθωμα για την καναδική εταιρία, που όμως ακόμα βρίσκεται στην σκιά του iOS και του Android σε αυτόν τον τομέα.

Παρόλα αυτά, το να καταφέρει να φτάσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα σε αυτό το νούμερα, μέσα σε μόλις λίγους μήνες είναι αξιοσημείωτο και σίγουρα θα αποτελέσει τη βασική διαφημιστική γραμμή της εταιρίας στην προώθηση του Z10.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί κάνουν λόγο για “θυσία” της ποιότητας σε σχέση με την ποσότητα, αφού ακόμα υπάρχουν ελλείψεις στην γκάμα εφαρμογών που προκαλούν αίσθηση. Τέτοιες είναι αυτές του Instagram και του Netflix, με τις δύο εταιρίες να δείχνουν διστακτικές στο να αφιερώσουν χρόνο και κεφάλαιο για τη δημιουργία εφαρμογών σε ένα σύστημα που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί η επιτυχία που θα έχει στο καταναλωτικό κοινό.

“Πιστεύω πως η δυναμική μας αλλάζει προς το καλύτερο όσο περνάει ο καιρός και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πως θα τα πάει τοBlackBerry 10 στην αγορά”, τόνισε ο Heins για τις εταιρίες που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. “Θέλουν απόδοση της επένδυσης τους (ROI), είναι δουλεία μας να τους πείσουμε ότι το BlackBerry 10 είναι μία πετυχημένη πλατφόρμα”.