Το iPhone κυριαρχεί στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών

Όπως δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της εταιρίας στατιστικών αναλύσεων comScore, η Apple κατάφερε, στο τρίμηνο που έληξε τον Ιανουάριο του 2013, να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μερίδιο της αμερικανικής εταιρίας παρουσίασε αύξηση της τάξης του 3,5% σκαρφαλώνοντας από το 34,3% στο 37,8%. Αύξηση παρουσίασε και η Samsung που που έφτασε στο 21,4% από το 19,5% που βρισκόταν στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, οι HTC και Motorola παρουσίασαν πτώση, αντίστοιχη της ανόδου της Samsung, όμως διατήρησαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η comScore επίσης αναφέρθηκε και στα λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές, διαπιστώνοντας πως το 52,3% του συνόλου των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν το Android της Google, παρουσιάζοντας μικρή πτώση από το προηγούμενο τρίμηνο. Το iOS της Apple από την άλλη κέρδισε έδαφος, παραμένοντας όμως στη δεύτερη θέση με ποσοστό 37,8%.

Με άλλα λόγια η Apple ήταν ο μεγάλος νικητής των χριστουγεννιάτικων διακοπών, γεγονός που δικαιολογείται από την κυκλοφορία τουiPhone 5 κοντά σε εκείνη την περίοδο. Επίσης γίνεται ξεκάθαρο πως οι Apple και Samsung οδηγούν την κούρσα του ανταγωνισμού, αφήνοντας αρκετά πίσω τις υπόλοιπες εταιρίες, με την εταιρία από το Κουπερτίνο μάλιστα, να παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον κορεατικό κολοσσό.