Το Mobile World Congress 2013 ξεκινά!

Το GSMA Mobile World Congress, όπως είναι το πλήρες όνομα του συνεδρίου, είναι ο συνδυασμός της μεγαλύτερης έκθεσης στον κόσμο για τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και ένα συνέδριο που λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, κατασκευαστές συσκευών, οι πάροχοι τεχνολογίας, πωλητές και ιδιοκτήτες περιεχομένου από όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση, που αρχικά είχε ονομαστεί ως GSM World Congress, τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται στο Fira de Barcelona, στην Καταλονία της Ισπανίας. Η ετήσια συμμετοχή είναι γενικά μεταξύ 50.000-60.000 άτομα. Μέχρι το 2006, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις Κάννες και ήταν γνωστή ως 3GSM World Congress.

Το 2012 έλαβε χώρα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου. Το θέμα ήταν Επαναπροσδιορίζοντας την Κινητή Τηλεφωνία και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 67.000 συμμετέχοντες.

Το 2011 η Βαρκελώνη ανακηρύχθηκε ως η πρωτεύουσα του συνεδρίου, και έχει ήδη αποφασιστεί όλες οι εκδηλώσεις μέχρι και το 2018 να διοργανώνονται εκεί. Φυσικά δε θα λείψουν οι ανακοινώσεις σημαντικών συσκευών που θα πρωταγωνιστήσουν τη φετινή χρονιά.