Έρευνα χρήσης των εκδόσεων του Android

Η Google πρόσφατα μας ενημέρωσε για τα ποσοστά χρήσης των διάφορων εκδόσεων του Android. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε μετρήσεις 14 ημερών, κρίνοντας από το δείγμα των συσκευών που συνδέονται στο Play Store.
 
Όπως λοιπόν ανακοίνωσε η Google, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος, Jelly Bean, έχει απορροφηθεί από το 13,6% των κατόχων Android συσκευών, τη στιγμή που η Gingerbread χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών, με ποσοστό 45%. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δείχνουν την αδυναμία της Google να πείσει τους διάφορους κατασκευαστές να συνεχίσουν την υποστήριξη της πλατφόρμας στις παλαιότερες συσκευές τους.
 
Κατά καιρούς πολλοί χρήστες έχουν παραπονεθεί για την αδυναμία να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους σε νεότερη έκδοση του Android, ακόμα και αν αυτή διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Τα παραδείγματα τέτοιων συσκευών είναι πολλά και τα παράπονα από τους χρήστες, ακόμα περισσότερα.
 
Στο διάγραμμα που δημοσιεύτηκε, φαίνεται ακόμα η χρήση της έκδοσης 4.0 Ice Cream Sandwich να φτάνει στο 29%, αλλά και των, κατά πολύ παλαιότερων εκδόσεων, Froyo, Εclair και Donut να αγγίζουν συνολικά το 10%.