Είναι γεγονός, πως τα κινητά τηλέφωνα έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητά μας, είτε τα χρησιμοποιούμε για προσωπική χρήση είτε για επαγγελματική. Όμως υπάρχουν και κάποιοι τομείς, που ακόμα και οι πιο καλές και ακριβές συσκευές, υστερούν.
1. Η διάρκεια της μπαταρίας
Η ασύμμετρη εξέλιξη των μπαταριών σε σχέση με τους υπόλοιπους τομείς της τεχνολογίας, και ειδικά με αυτόν των κινητών τηλεφώνων. Αποτέλεσμα αυτής της “ασυμμετρίας” είναι η χαμηλή διάρκεια ζωής, που έχει σαν αποτέλεσμα να σβήνει το κινητό συνήθως την πιο ακατάλληλη στιγμή. Το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει στο συγκεκριμένο θέμα, είναι να βεβαιώνεται πως η συσκευή του δεν καταναλώνει ενέργεια, κλείνοντας εφαρμογές που λειτουργούν στο background και απενεργοποιώντας το Bluetooth, το WiFi και το 3G, όποτε δεν τα χρειάζεται. Επίσης, επιβάλλεται να φορτίζετε τη συσκευή σας σε κάθε ευκαιρία.
2. Λάθη κατά την πληκτρολόγηση
Αυτό δεν είναι ακριβώς λάθος της συσκευής σας, μάλιστα με τα νέα συστήματα προσπαθεί πραγματικά να καταλάβει τι θα θέλατε να πληκτρολογήσετε. Μία καλή λύση, αν διαθέτεται Android συσκευή είναι να αλλάξετε το πληκτρολόγιο σας, διαλέγοντας αυτό που σας βολεύει καλύτερα από την γκάμα επιλογών της πλατφόρμας.
3. Τα κινητά “σπάνε”
Υπήρξε μία εποχή που η Nokia είχε κυκλοφορήσει μία σειρά κινητών τηλεφώνων, που είχαν σαν βασικό χαρακτηριστικό τις μεγάλες αντοχές. Αυτή η ιδέα από ότι φαίνεται απορρίφθηκε, δίνοντας τη θέση της στον πολύ ωραίο σχεδιασμό και τα κομψά υλικά. Από τότε βέβαια, τα τμήματα επισκευής έχουν γεμίσει με ουρές κόσμου, που είτε έσπασε η οθόνη του iPhone τους, είτε χάλασαν τα κουμπιά του Galaxy, είτε τους έπεσε στη θάλασσα το Nokia και παρέδωσε πνεύμα. Δυστυχώς, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να βρει μία καλή θήκη που να μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή του από τις περισσότερες πιθανές ζημιές. Βέβαια, και πάλι γίνεται μία θυσία στο θέμα της εμφάνισης.
4. Η τεχνολογία τα προσπερνά γρήγορα
Με τους ρυθμούς που κινείται η τεχνολογία στις μέρες μας, είναι λογικό μία νέα συσκευή σήμερα, να θεωρείται ήδη ξεπερασμένη μετά από έξι μήνες. Για παράδειγμα το iPhone 4 δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Apple Maps και πολλές συσκευές Android της τελευταίας διετίας δε μπορούν να εγκαταστήσουν τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού. Αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από τις εφαρμογές, είτε για το Android είτε για το iOS, καθώς πολλές παλαιότερες συσκευές μπορούν να τις “τρέξουν”, οπότε έχετε την αίσθηση της ανανέωσης. Η μόνη όμως πραγματική λύση είναι οι ευκαιρίες μεταπώλησης της συσκευής σας, ώστε με ένα μικρό ποσό να μπορέσετε να αναβαθμιστείτε.
5. Να είναι τηλέφωνο!
Ναι και όμως, η σημαντικότερη λειτουργία ενός κινητού τηλεφώνου, ακόμα και στις μέρες μας, δεν είναι δεδομένη. Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε σημείο που δεν έχει επαρκές σήμα; Πόσες φορές θέλετε να συνεννοηθείτε για κάτι σημαντικό (ή και ασήμαντο) και δε μπορείτε επειδή υπάρχουν διακοπές στην κλήση σας; Η μόνη πραγματική λύση μπορεί να δοθεί από τις ίδιες τις εταιρίες, όμως μέχρι τότε αυτό που μπορούμε να σας προτείνουμε είναι να έχετε όσες περισσότερες δυνατές επιλογές μπορείτε. Ίσως μία δεύτερη σύνδεση σε διαφορετικό πάροχο, ανοιχτές πάντα τις επιλογές του WiFi αλλά και εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων σε περίπτωση ανάγκης.