H Vodafone λαμβάνει πιστοποίηση ISO22301

H Vodafone, η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου BS 25999, για το Σύστημα Διαχείρισης της Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity Management System), είναι μια από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που τον Δεκέμβριο 2012 πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου διεθνούς προτύπου ISO 22301 για το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας, από το διεθνή φορέα πιστοποίησης Lloyd's Register Quality Assurance.
 
Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί την αναγνώριση ότι το ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Επιχειρησιακής Συνέχειας της Vodafone, που εφαρμόζεται από το 1997 περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές, διαδικασίες και ομάδες δράσης που καλύπτουν το σύνολο της καθημερινής λειτουργίας και δραστηριότητας της εταιρείας.
 
Η πιστοποίηση σύμφωνα με το ISO 22301 αποδεικνύει τη δέσμευση της Vodafone για την παροχή υψηλού επιπέδου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε όλο το
εύρος της Ελληνικής επικράτειας και καλύπτει υπηρεσίες φωνής, δεδομένων, μηνυμάτων, σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου τόσο ιδιωτών όσο και εταιρικών
πελατών. Επίσης το ISO 22301 καλύπτει τη λειτουργία των υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης καθώς και το δίκτυο ιδιόκτητων καταστημάτων της Vodafone.
 
Ο Διονύσης Γρηγοράτος, Business Commercial Director στη Vodafone δήλωσε σχετικά: «Η Vodafone έχει ως βασική στρατηγική της την παροχή υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένων λύσεων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις εμπιστεύονται τις υπηρεσίες και το δίκτυο της Vodafone διότι επιθυμούν αδιάλειπτη επικοινωνία, νέους τρόπους εργασίας και επικοινωνίας οποιαδήποτε στιγμή οπουδήποτε και αν βρίσκονται προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται συνεχώς στις απαιτήσεις της αγοράς. Η Vodafone με την πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της προς τους πελάτες της για παροχή αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών επενδύοντας στη συνεχή βελτίωση της αξιοπιστίας τους δικτύου της».
 
Σχετικά με το πρότυπο ISO 22301:
 

Το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας (BCM) ISO 22301 έχει αναπτυχθεί για την προστασία των επιχειρήσεων σε περίπτωση ενός έκτακτου γεγονότος, μιας κρίσης ή μιας καταστροφής που θα προκληθεί από εκούσιες ή ακούσιες ανθρώπινες ενέργειες, φυσικές καταστροφές και τεχνικές βλάβες. Το πρότυπο καλύπτει όλους τους κινδύνους και περιλαμβάνει προσαρμοστικές, δυναμικές και αντιδραστικές στρατηγικές σε όλες τις φάσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα έκτακτο περιστατικό.