Η Microsoft ετοιμάζει διορθωτικό patch για επικίνδυνο κενό ασφαλείας

Σε συμβουλευτικό δελτίο ασφαλείας, η Microsoft ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα γρήγορο fix, πρόγραμμα επιδιόρθωσης δηλαδή, ώστε να αντιμετωπίσει το κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στον browser της πριν από λίγες ημέρες.

Το κενό αυτό επηρεάζει τους χρήστες του Internet Explorer μέχρι και την έκδοση 9. Μέσω αυτού επιτήδειοι μπορούν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή των θυμάτων, ενώ οι χρήστες μπορούν να μολυνθούν μόνο με την επίσκεψη τους σε μια μολυσμένη ιστοσελίδα.

«Αν και έχουμε δει μόνο λίγες προσπάθειες εκμετάλλευσης του κενού ασφαλείας, οι οποίες επηρεάζουν ένα εξαιρετικά μικρό αριθμό χρηστών, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε πως οι χρήστες Internet Explorer προστατεύονται και μπορούν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο με ασφάλεια.» αναφέρει η ανακοίνωση της Microsoft.

Σύμφωνα με το δελτίο ασφαλείας, το fix θα είναι αρκετά απλό στην εγκατάσταση του και θα «παρέχει στους χρήστες πλήρη προστασία μέχρι να κυκλοφορήσει η αναβάθμιση του browser» ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πέρα από την χρήση προγραμμάτων antivirus και firewall, η Microsoft προτείνει ακόμα την εγκατάσταση του Enhanced Mitigation Experience Toolkit το οποίο προσπαθεί να απωθήσει επιθέσεις που βασίζονται σε κενά ασφαλείας τοποθετώντας εμπόδια ασφαλείας τα οποία πρέπει να παρακάμψουν οι συγγραφείς των ιών.