Ξεκινάει η διάθεση της νέας 85 ιντσών 4Κ TV της Samsung

Η νέα τηλεόραση 85 ιντσών με πολύ υψηλή ανάλυση 4Κ από τη Samsung, παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, στην διεθνή έκθεση CES 2013. Πλέον, η εταιρία είναι έτοιμη να τη διαθέσει για πρώτη φορά στην αγορά της Κορέας, σε περιορισμένο αριθμό και μόνο για προ παραγγελίες, ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο για εμφάνισή της τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung θα διαθέσει μόλις 77 συσκευές, νούμερο που είναι απόλυτα φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως το κόστος της αγγίζει τα 38.000 δολάρια (περίπου 28.500 ευρώ). Η τιμή, εν μέρη, δικαιολογείται από την καταπληκτική ανάλυση, το μέγεθος και το πάχος της οθόνης, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ηχεία που είναι ενσωματωμένα στη βάση της και όχι στο “σώμα” της τηλεόρασης.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία εξαιρετικά ακριβή επιλογή, που ξεπερνάει αρκετά ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Η Samsung, βέβαια συνηθίζει να τιμολογεί χαμηλότερα τα προϊόντα της στις υπόλοιπες αγορές και ειδικά σε αυτήν των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε ίσως στο μέλλον δούμε μία πιο λογική τιμή.

Η κορεάτικη εταιρία, μας παρουσίασε, επίσης, δύο μοντέλα 4Κ με ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, το πρώτο στις 95 ίντσες και το δεύτερο στις 110, για τα οποία μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους αλλά ούτε και για την τιμή τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν και εφόσον κυκλοφορήσουν, αυτό θα γίνει σε ακόμα πιο περιορισμένο αριθμό.