Ανάλυση κάμερας 20 megapixel από την Toshiba

Η Toshiba ετοιμάζει τη νέα γενιά φωτογραφικών μηχανών για κινητές συσκευές και εργάζεται σε κάμερες με ανάλυση 20 megapixel.

Το νέο μοντέλο TCM511CL πρόκειται να ξεπεράσει τα σημερινά δεδομένα που αγγίζουν τα 16 megapixel, με μοναδική εξαίρεση το Pureview 808 της Nokia που έφτανε την εξωπραγματική ανάλυση των 41 megapixels. Ο φακός που χρησιμοποιεί το νέο σύστημα θα είναι 1/2.3 ιντσών τεχνολογίας CMOS. Όσο μεγαλύτερη η ανάλυση της εικόνας τόσο μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα αστάθειας και “θορύβου” που προκύπτουν, για αυτό το λόγο η Toshiba χρησιμοποιεί εικονοστοιχεία που θα μπορούν να απορροφήσουν περισσότερο φως.

Η εταιρία εξελίσσει τον αισθητήρα για λήψη φωτογραφιών σε υψηλές ταχύτητες και εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης 1080p στα 60FPS (frames per second) και στα 30FPS με πλήρη ανάλυση, φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο επεξεργαστής της εκάστοτε συσκευής.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έρχεται για να αντικαταστήσει τις DSLR φωτογραφικές μηχανές καθώς εκτός από την ανάλυση υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν στην λήψη μίας επαγγελματικής φωτογραφίας. Η κυκλοφορία του νέου αισθητήρα κάμερας αναμένεται τον Αύγουστο του 2013.