Apple: Τι είναι το Error 53 που μπλοκάρει τα iPhone;

Οι χρήστες του iPhone 6 έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα με την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού iOS σε iOS 9.

Ποιο είναι αυτό;

Η απενεργοποίηση του smartphone, εάν αυτό εντοπίσει ότι έχει γίνει κάποια επισκευή από μη-εξουσιοδοτημένο service provider ή τεχνικό της Apple!

Γιατί η οθόνη γράφει "ERROR 53";

To "ERROR 53", είναι ένα μέτρο ασφαλείας από την Apple που επηρεάζει όλες τις συσκευές στις οποίες έχει αλλαχθεί από μη-εξουσιοδοτημένο τεχνικό το κεντρικό μπουτόν τους ("home button") που δρα και ως μέσο ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που φέρει και αποκαλείται touch ID.

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι επηρεάζει ακόμα και τη συσκευή τους μετά από ζημιά που αμέλησαν να επισκευάσουν, αφού λειτουργούσε κανονικά.

Ίσως η Apple να κινήθηκε σε αυτό το μέτρο όχι μόνο για να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών αλλά και για να παραγκωνίσει τις φθηνές υπηρεσίες επισκευής που παρέχουν ανεξάρτητοι τεχνικοί για να προωθήσει το δικό τις εξουσιοδοτημένο service που είναι αρκετά υψηλό.

Τι πρέπει να κάνετε

Η Apple παροτρύνει τους χρήστες iPhone 6, 6S ή iPhone 6 Plus που θα έλθουν αντιμέτωποι με το "Error 53" να επικοινωνήσουν με το ειδικό τμήμα online support της για την πιθανή εξεύρεση λύσης του προβλήματος.