Τεχνολογία τρισδιάστατων φωτογραφιών παρουσίασαν Ιάπωνες

Το Omote 3D Shashin Kan είναι μία νέα πρωτότυπη υπηρεσία για λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών. Χρησιμοποιώντας την τελευταίας γενιάς τεχνολογία τρισδιάστατων εκτυπώσεων, μπορεί να μετατρέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε 3D μινιατούρες!

Αντί να λαμβάνει μία συνηθισμένη φωτογραφία, το Omote 3D καταγράφει την φιγούρα αυτού που ποζάρει με ένα ειδικά σχεδιασμένο scanner χειρός. Η διαδικασία διαρκεί περίπου δεκαπέντε λεπτά και απαιτεί απόλυτη ακινησία. Στην συνέχεια στέλνει τα δεδομένα στον υπολογιστή του στούντιο και εκεί οι τεχνικοί φροντίζουν τις υπόλοιπες σημαντικές λεπτομέρειες όπως το χρώμα μαλλιών και τα διάφορα αξεσουάρ των ρούχων.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα στοιχεία της μινιατούρας σας στέλνονται σε έναν 3D εκτυπωτή για εκτύπωση με το τελικό προϊόν να είναι έτοιμο σε διάστημα ενός μήνα. Τα μεγέθη που είναι προς το παρόν διαθέσιμα κυμαίνονται από 10 έως 20 εκατοστά.

Η πρωτότυπη αυτή υπηρεσία, δυστυχώς θα είναι διαθέσιμη μόνο στην έκθεση Harajuku στο Τόκιο μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2013 και η τιμή για κάθε μινιατούρα ανέρχεται στα 255 δολάρια (195 ευρώ). Δεν είναι γνωστό ακόμα αν και πότε θα υλοποιηθεί ως εμπορική υπηρεσία, το διαφημιστικό-πειραματικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται όμως, αφήνει ελπίδες ότι οι 3D φωτογραφίες θα γίνουν πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον.