Η Apple… αναγκάζει τους χρήστες να κατεβάσουν το άλμπουμ των U2!

Όταν ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε, προς το τέλος της παρουσίασης των νέων προϊόντων της Apple, ότι το νέο άλμπουμ των U2 θα διατίθεται δωρεάν μέσω του iTunes, πολλοί χάρηκαν, ενώ άλλοι, που δεν είναι fans του ιρλανδικού συγκροτήματος, απλώς αδιαφόρησαν.

Αυτό που δεν ήξεραν οι τελευταίοι, όμως, ήταν ότι η Apple σχεδόν θα τους ανάγκαζε να κατεβάσουν το άλμπουμ, με ή χωρίς τη θέλησή τους!

Τι ακριβώς έγινε; Αντί η Apple να διαθέσει απλώς το Songs of Innocence μέσω του iTunes ώστε να το αποκτήσει δωρεάν όποιος το επιθυμούσε, πήγε ένα βήμα παραπέρα: Πρόσθεσε το άλμπουμ στην ψηφιακή δισκοθήκη όλων των χρηστών, χωρίς να τους ρωτήσει, με αποτέλεσμα από τη μια στιγμή στην άλλη όλοι οι χρήστες συσκευών iPhone και iPad να αποκτήσουν, θέλοντας και μη, το νέο άλμπουμ των U2.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί είναι κακό αυτό – στο κάτω-κάτω, το άλμπουμ είναι εντελώς δωρεάν. Πολλοί χρήστες, ωστόσο, διαμαρτύρονται ότι το άλμπουμ κατέβηκε και αποθηκεύτηκε αυτόματα στη συσκευή τους, προκαλώντας προβλήματα σε όσους εξ αυτών δεν είχαν αρκετό αποθηκευτικό χώρο ελεύθερο, ενώ άλλοι χρήστες έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να διαγραφεί από τη λίστα τους το άλμπουμ, καθώς ακόμα κι αν οι χρήστες διαγράψουν τα τραγούδια χειροκίνητα, αν έχουν προεπιλεγμένη την επιλογή για automatic downloads μουσικής, τότε τα τραγούδια θα επανέλθουν δριμύτερα!

Έτσι, ο μόνος τρόπος να γλιτώσουν οι haters των U2 από το νέο άλμπουμ τους στο iTunes είναι να αποεπιλέξουν τη συγκεκριμένη επιλογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι το Songs of Innocence βρίσκεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο (μια και οι λογαριασμοί χρηστών στο iTunes ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια), όταν οι συνολικές πωλήσεις δίσκων των U2 στην πολύχρονη ιστορία τους είναι περίπου 150 εκατομμύρια, ενώ το προηγούμενο άλμπουμ τους, No Line on the Horizon, πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα...

Σχετικά Tags
Apple