Καθυστερούν οι Windows RT συσκευές της Acer

Η Acer αποφάσισε να καθυστερήσει την διάθεση συσκευών με Windows RT στο εμπόριο αφού η κυκλοφορία του Microsoft Surface και η υποδοχή του από τους καταναλωτές ανάγκασαν την Ταϊβανέζικη εταιρεία να γίνει πιο προσεκτική στις κινήσεις της.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Jim Wong δήλωσε στο Reuters ότι «αρχικά είχαμε ένα αρκετά επιθετικό σχέδιο να κυκλοφορήσουμε (τα tablets) από πολύ νωρίς το επόμενο έτος. Όμως λόγω του Surface το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης δεν σταματά, αλλά αποφασίσαμε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί».

Είπε ακόμα πως η Acer δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποιο προϊόν με Windows RT μέχρι τουλάχιστον τον Απρίλιο, κάτι που σίγουρα θα δυσαρεστήσει όσους περίμεναν να αποκτήσουν ένα από τα tablet της, όπως το Acer Iconia W510.

Το πρόβλημα του Wong είναι πως ήθελε η εταιρεία του να κατασκευάσει τις δικές της Windows RT συσκευές οι οποίες θα ήταν αρκετά πιο ακριβές από της Microsoft. Είπε ακόμα πως και άλλες εταιρείες, όπως η Lenovo και η ASUS σκόπευαν να κατασκευάσουν συσκευές με κόστος 100 δολάρια πάνω από την αρχική τιμή του Surface και «σάστισαν» όταν η Microsoft αποκάλυψε πως το κοστολογεί στα 499 δολάρια.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στην συνέχεια, τι θα κάνει η Microsoft» είπε ο Wong, ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία του θα παρατηρήσει το πόσο δημοφιλή θα αποδειχθούν τα Windows RT και το πόσο «επιθετική» θα γίνει η Microsoft στην προώθηση τους.

Στα τέλη του καλοκαιριού, η Acer ήταν μια από τις εταιρείες που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το Surface. Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία είχε προειδοποιήσει την Microsoft πως αν δεν αναθεωρούσε τα σχέδια της για την κυκλοφορία του, θα δημιουργούσε προβλήματα σε όλο το οικοσύστημα των Windows RT.

Σχετικά Tags
Acer